Vlaamse overheid

Op voorstel van minister-president Yves LETERME:

De Vlaamse Regering beslist om de Vlaamse minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel aan te duiden om, naast de minister- president van de Vlaamse Regering, deel uit te maken van het Overlegcomité Federale Regering, Gemeenschaps- en Gewestregeringen. Ze keurt meteen ook de samenstelling en de werkingsprincipes goed van de vaste delegaties van de Vlaamse Regering in de verschillende overlegorganen, evenals de Vlaamse overheidsdelegatie in de syndicale overleg- en onderhandelingsorganen.

Op voorstel van vice-minister-president Frank VANDENBROUCKE:

De Vlaamse Regering kent 514.790 euro subsidie toe aan het Vlaams Steunpunt Lokale Netwerken Opleiding en Tewerkstelling vzw.


* * *

Na advies van de Raad van State verhoogt de Vlaamse Regering definitief het puntengewicht voor de vaststelling van het werkingsbudget in het geïntegreerd basisonderwijs met 10% om de verschuiving van middelen vanuit de werkingsmiddelen basisonderwijs naar de loonkredieten basisonderwijs te compenseren in het kader van de hertekening van het landschap basisonderwijs.


* * *

De Vlaamse Regering keurt het reglement van orde van de Vlaamse Hogescholenraad goed.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN:

De Vlaamse Regering beslist tot een gedeeltelijke verdeling van een provisioneel krediet om de betaling van de ministeriële wedden en de bijbehorende representatiekosten niet in het gedrang te brengen.


* * *

De Vlaamse Regering beslist tot gedeeltelijke aanwending van extra middelen voortvloeiend uit de eenmalige winstverhoging van de Nationale Loterij 2003. Concreet gaat het om subsidies aan twee vzw's uit de zorgsector, met name Huize Monnikenheide in Zoersel (218.000 euro) en Home de Vierklaver in Landegem (209.000 euro).

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS:

Walter Lerouge wordt benoemd tot voorzitter van de Vlaamse UNESCO-Commissie.

Op voorstel van Vlaams minister Kathleen VAN BREMPT:

Geert Mareels wordt als regeringscommissaris in de raad van bestuur van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn vervangen door Toon Wassenberg.


-----
einde

-----


---