Gemeente Heusden


Heusden gaat sportkampioenen huldigen 27-7-2004

Op vrijdag 24 september 2004 organiseert de gemeente Heusden, in samenwerking met de Sportraad Heusden, voor de eerste keer een huldigingavond voor de Heusdense sportkampioenen. Deze huldiging zal plaatsvinden in De Voorste Venne. De gemeente schrijft hiervoor alle verenigingen aan. Zij kunnen hun kampioenen van het seizoen 2003/2004 voor 23 augustus opgeven. Mensen die voldoen aan de onderstaande criteria, maar niet in verenigingsverband sporten, kunnen zich persoonlijk opgeven. Voor de kampioenenhuldiging komen in aanmerking:
* zij die persoonlijk of in teamverband het kampioenschap hebben behaald in de prestatieve competitie (dus niet in de recreatieve competitie).;

* zij die niet in competitieverband sporten (maar in een toernooi) onder de voorwaarde dat zij minimaal op provinciaal niveau een toernooi-kampioenschap moeten hebben behaald;
* zij die op minimaal nationaal niveau een kampioenschap behalen. In deze gevallen wordt zonder meer gehuldigd.

Daarnaast dient een kampioen aan de volgende criteria te voldoen:
* hij/zij moet lid zijn van een Heusdense vereniging die is aangesloten bij de betreffende sportbond (die op haar beurt is aangesloten bij NOC*NSF);

* wanneer het een individuele kampioen betreft, dient hij/zij inwoner te zijn van de gemeente Heusden (lidmaatschap van een Heusdense vereniging is dan niet vereist).

Bij teamsporten geldt daarnaast nog de volgende regel: Voor teamsporten geldt dat per vereniging slechts het hoogst spelende senioren- en/of jeugdteam voor zowel dames als heren, in aanmerking komt voor de kampioenenhuldiging, echter met dien verstande dat per categorie maximaal één team kan worden gehuldigd.

Onder het hoogst spelende team verstaan wij heren 1 en dames 1. Voor de jeugd verstaan wij onder het hoogst spelende team de A-jeugd. Indien er bij een vereniging geen A-jeugd is maar wel B-jeugd dan komt de B-jeugd in aanmerking. Indien bij een vereniging de A-jeugd geen kampioen is geworden maar bijvoorbeeld de B- jeugd wel dan komt dat team helaas niet in aanmerking voor de kampioenenhuldiging. Deze regel is in het leven geroepen omdat er sprake is van een beperkte capaciteit in de Voorste Venne (waar de kampioenenhuldiging gehouden wordt).

Opgave Leden van een sportvereniging die in aanmerking komen voor de huldiging, kunnen worden opgegeven door middel van het aan de vereniging toegestuurde aanmeldformulier. Individuele sporters die geen lid zijn van een Heusdense vereniging kunnen een aanmeldformulier aanvragen bij de heer F. Verbaan of mevrouw I. Knippels via telefoonnummer (073) 513 17 89.