Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 5 augustus 2004

ELLIS IN GLAMOURLAND schittert tijdens Nederlands Film Festival

ELLIS IN GLAMOURLAND, de nieuwe speelfilm van Pieter Kramer, gaat tijdens het 24e Nederlands Film Festival groots in première. In deze romantische komedie schitteren onder andere Linda de Mol en Joan Collins. De glamourpremière vindt plaats op vrijdagavond 24 september in de Stadsschouwburg van Utrecht in aanwezigheid van de sterrencast.

"Het festival richt zich op een breed publiek. Met de première van de grote publiekstrekker ELLIS IN GLAMOURLAND is het dan ook in staat de juiste balans te bieden in het aanbod. Utrecht zal dit jaar verrast worden door vele nieuwe gezichten op de rode loper", aldus Doreen Boonekamp, directeur Nederlands Film Festival.

ELLIS IN GLAMOURLAND is een romantische feel good komedie over een alleenstaande moeder, die meedoet aan de cursus 'Hoe trouw ik een miljonair'. Samen met haar medecursisten zet Ellis haar nagels in rijke heren op de golfclub, cocktailparty's en familiefeesten. Met resultaat! Drie totaal verschillende mannen bieden zich aan. Op hun eigen manier weten zij Ellis te charmeren. Uiteindelijk zal ze toch moeten kiezen, wordt het rijkdom, stabiliteit of passie?

Naast Linda de Mol en Joan Collins spelen onder andere Chris Tates (ROZENGEUR & WODKA LIME), Kees Hulst (MINOES), Joan Nederlof (HERTENKAMP en TV7), Horace Cohen en Tjitske Reidinga (JA ZUSTER, NEE ZUSTER) een rol in ELLIS IN GLAMOURLAND. Verrassende cameo's zijn voor Ruud en Estelle Gullit, René Froger, Joop Braakhekke en Gerard Joling.

Pieter Kramer (1952) werkte als toneelregisseur en maakt sinds 1987 programma's voor televisie. Naast het succesvolle THEO & THEA regisseerde hij onder meer de serie HERTENKAMP, die in 2001 tijdens het Nederlands Film Festival werd bekroond met de Speciale Juryprijs. Ook maakte hij de speelfilms THEO & THEA EN DE ONTMASKERING VAN HET TENENKAASIMPERIUM (1989) en JA ZUSTER, NEE ZUSTER (2002, bekroond met een Platina Film).

Het scenario voor de film is geschreven door Mischa Alexander, die eerder de scenario's voor ALL STARS en VOLLE MAAN schreef. De film is geproduceerd door NL Film & TV, eveneens verantwoordelijk voor de najaarsfilms SNOWFEVER en FLORIS. Co-producent is de TROS. Independent Films en Universal Pictures (Benelux) brengen de film uit.

De film is vanaf 30 september 2004 in heel Nederland te zien in de bioscoop.

ELLIS IN GLAMOURLAND wordt ook vertoond tijdens de Viva Filmmiddag, die het festival samen met het weekblad organiseert op zaterdag 25 september in de Stadsschouwburg van Utrecht. Toegangskaarten voor deze dag zijn te verkrijgen via acties in Viva.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober 2004.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.ellisinglamourland.nl