Ingezonden persbericht


Première Keetje van Heilbron door Toneelgroep Amsterdam

keetje van heilbron sprookjesachtige komedie over onvoorwaardelijke liefde gaat in première op vrijdag 24 september in Stadsschouwburg Amsterdam.

van Heinrich von Kleist, regie Gerardjan Rijnders

Keetje droomt van de prins op het witte paard. Hij is een prachtige, grote ridder en hij gaat met haar trouwen, dat weet ze zeker. Ruim een jaar later, ze is net vijftien geworden, staat haar ridder, Graaf Bliksem van Straal, voor haar neus: zijn harnas is kapot en hij komt het laten repareren bij haar vader die smid is in de stad Heilbron. Vanaf dat moment is niets meer hetzelfde in Keetje s leven: als een stalker volgt ze haar ridder door weer en wind, over bergen en dalen. Ze slaapt in zijn stal bij zijn paarden en op zijn steeds wanhopiger en woedender vragen waarom zij als een hond achter hem aanloopt, zegt ze alleen maar: Dat weet je toch wel?

Alle helden en heldinnen van Kleist zijn dromers die met hun intuïtie meer weten dan met hun verstand. Zij kunnen maar één ding: op hun eigen waarheid vertrouwen, hoe vreemd en onacceptabel die in de ogen van de wereld ook is. Keetje (Gunilla Verbeke) weet zeker dat zij bij Graaf Bliksem van Straal in de buurt moet blijven. Maar haar vader (Theo Pont) beschuldigt hem van ontvoering en verkrachting van zijn dochter. En voor de Graaf (Benjamin de Wit) vormt zij een obstakel in zijn bloeiende riddercarrière en zijn verloving met Jonkvrouw Kunigonde van Toernek (Renée Fokker). De Graaf heeft namelijk ook een droom gehad: hij zou trouwen met een dochter van de Keizer en de mooie Kunigonde is wel geen dochter, maar wel familie.

Keetje van Heilbron is tegelijkertijd simpel en bizar, komisch en poëtisch, krankzinnig romantisch en ontwapenend. Net als haar schrijver past het in geen enkel hokje.

Meer informatie vindt u in het bijgevoegde persbericht!

Met vriendelijke groet,

Carin Gelpke

Toneelgroep Amsterdam

Marketing en Publiciteit

Tel. (020) 531 84 80

Fax (020) 531 84 85

Email: caringelpke@toneelgroepamsterdam.nl