Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 7 september 2004

Openbare les scenarioschrijven tijdens Nederlands Film Festival

Van krantenbericht tot spannende tv-serie

Scriptschool organiseert samen met het Netwerk Scenarioschrijvers tijdens het Nederlands Film Festival op vrijdag 24 september 'Van krantenartikel tot spannende tv-serie'. Deze openbare les scenarioschrijven kan behalve door studenten van Scriptschool en de afdeling Film- en Televisiewetenschappen van de Universiteit Utrecht, worden bijgewoond door bezoekers van het festival. Vanwege de beperkte capaciteit is aanmelden vooraf gewenst via info@scriptschool.nl of t: 020 624 8635.

Hoe maak je van een nieuwsverhaal een scenario voor een spannende tv-serie of speelfilm? En hoe maak je van mensen die in het nieuws waren - zoals Jorge Zorreguieta, Max van der Stoel, de bende van Venlo, Klaas Bruinsma of Pim Fortuyn - dramatisch interessante personages? Dat is het onderwerp van de openbare les 'Van krantenbericht tot spannende tv-serie', vrijdag 24 september van 10.00 tot 12.30 uur in de Sweelinckzaal van de Universiteit Utrecht, Drift 21, Utrecht. Paul Jan Nelissen en Pieter Kuypers praten over hun scenario voor de speelfilm Van God Los en Ger Beukenkamp vertelt over zijn scenario voor de tv-serie De Kroon over de confrontatie van Zorreguieta en Van der Stoel. Beukenkamp geeft bovendien praktijkadviezen aan studenten van Scriptschool die speciaal voor deze les scènes hebben geschreven op basis van een krantenbericht of mensen die in het nieuws waren.

Scriptschool is gevestigd in Amsterdam en verzorgt opleidingen dramaschrijven en scenarioschrijven. Naast de tweejarige vakopleiding voor tv-scenarioschrijver biedt Scriptschool in het voor- en najaar basisopleidingen dramaschrijven en diverse masterclasses. In het najaar start de selectie van studenten voor een nieuwe lichting van de tweejarige vakopleiding tv-scenarioschrijver. De opleiding start in januari, inschrijven kan tot 1 oktober 2004.

Voor meer informatie bij Scriptschool (www.scriptschool.nl) kunt u contact opnemen met directeur Mieke Bouma, t: 020 624 8635, e: info@scriptschool.nl

Voor verdere persinformatie: Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl