Hoger beroep Murat D. start 24 september achter gesloten deuren
Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 9-09-2004

Den Haag, 9 september 2004 - Het gerechtshof 's-Gravenhage start op 24 september 2004 de behandeling van het hoger beroep in de zaak Murat D. De zitting van 24 september is een regiezitting achter gesloten deuren. Dit betekent dat pers en publiek de zitting niet kunnen bijwonen.

Regiezitting
Tijdens een regiezitting inventariseert het hof de verzoeken van het Openbaar Ministerie en de verdachte om later in het proces bijvoorbeeld getuigen en deskundigen te horen. Mogelijkerwijs beslist het hof hierover al ter zitting en kan tevens een planning worden gemaakt voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Gesloten deuren
De zitting vindt plaats achter gesloten deuren. Dit betekent dat in beginsel alleen het openbaar ministerie, de verdachte en zijn advocaat en zijn ouders aanwezig mogen zijn. Pers en publiek worden niet toegelaten. De verdachte is minderjarig waardoor ook in hoger beroep het procesrecht het jeugdrecht blijft. Dit gaat uit van een behandeling achter gesloten deuren. Tijdens de regiezitting zal overigens de vraag aan de orde komen of de inhoudelijke behandeling in een later stadium alsnog geheel of gedeeltelijk in het openbaar zal plaatsvinden.

In tegenstelling tot de rechtbank verleent het hof geen bijzondere toegang aan journalisten om de zitting bij te wonen. U kunt zich dus ook niet aanmelden voor bijwoning van de regiezitting.