Ingezonden persbericht


Wat: officiële uitnodiging sleuteluitreiking eerste kopers Het Funen Waar: terrein Het Funen, oostelijke binnenstad Amsterdam (Petersburg) Wanneer: vrijdag 24 september, 16.00 uur

Op vrijdag 24 september krijgen de eerste kopers van nieuwbouwproject Het Funen hun huissleutel. Een bijzonder moment voor Amsterdam: tot het moment dat twee jaar geleden de eerste paal werd geslagen, was het Funenterrein het allerlaatste braakliggende stuk grond in de Amsterdamse binnenstad. Anno nu is Het Funen - gelegen in het gebied tussen het Oostelijk Havengebied en het oude centrum - op weg om een groene woonbuurt te worden met zo'n 500 appartementen, op loopafstand van de binnenstad.

De feestelijke uitreiking van de eerste sleutels vindt plaats in een grote tent op het Funenterrein. Dit gebeurt in aanwezigheid van circa 400 genodigden, het merendeel nieuwe en aspirant-bewoners, maar ook gemeenteambtenaren, medewerkers van Heijmans IBC Vastgoed en lokale middenstanders zoals de bakker, de scharenslijper, de bloemist en de buurtsuper. De laatsten gaan zich op een ludieke manier, namelijk op een echte catwalk, voorstellen aan de nieuwe bewoners.

Daarnaast zijn er toespraken van de Amsterdamse wethouder Els Iping, Heijmans-vastgoedontwikkelaar Wim Trieller, en de directeur van woningcorporatie De Key, Jaap van Gelder. Alledrie zijn beschikbaar voor interviews.

Programma

Het programma voor de middag ziet er als volgt uit:


- 16.00 uur: ontvangst.

- 16.30 uur: bewoners maken kennis met buren en middenstanders.
- 16.45 uur: buurt ontmoet buurt: middenstanders presenteren zich op de catwalk aan eerste bewoners.
- 17.05 uur: toespraken Els Iping (wethouder Amsterdam-Centrum), Jaap van Gelder (algemeen directeur woningcorporatie De Key Amsterdam), Wim Trieller (directeur Heijmans IBC Vastgoed BV) + officiële overhandiging sleutel aan de eerste bewoners.
- 17.30 uur: informele afsluiting.

Aanmelding

Wil je dit feestelijke moment meemaken? Of wil je verder praten over Het Funen met de wethouder, woningcorporatie of vastgoedontwikkelaar? We hopen op je komst!

Voor meer informatie en/of aanmelding:
Vries Strookman
vries.strookman@svdt.nl
020 - 487 4000