KUNST EN ANTIEK

Kunst op Papier Dagen

Persbericht 3 : 16 september 2004
Kunst/Papier/Beurs/Haarlem

Grote Meesters Op Papier

Juist op papier laat de kunstenaar zijn talent en vakmanschap zien. Tekeningen, aquarellen en pastels bijvoorbeeld, zijn typische voorbeelden van directe uitingen van de kunstenaar. Aan een schilderij wordt vaak heel lang gewerkt. Er wordt aan toegevoegd, weggehaald, verbeterd en aangepast. Met kunst op papier is dat meestentijds niet het geval. Het zijn authentieke kunstwerken waarin de spontaniteit van de kunstenaar vaak opvallend aanwezig is. Als zodanig neemt kunst op papier in de kunstwereld een unieke plaats in.

Tijdens De Kunst op Papier voor 1950 Dagen op 24, 25 en 26 september en De Kunst op Papier na 1950 Dagen op 1, 2 en 3 oktober in de Frankestraat 37 in Haarlem zal werk aangeboden worden van Grote Meesters uit de afgelopen vijf eeuwen. Enige voorbeelden: Karel Appel, Marc Chagall, Cornelis Dusart, Leo Gestel, David Hockney, Isaac Israels, Lucebert, Daniel Marot, Auguste Rodin, Willy Sluiter, J. Th. Toorop, Floris Verster, Reinier Vinkeles en J.H. Weissenbruch. Vanzelfsprekend worden alle tentoongestelde werken onder volledige garantie van authenticiteit te koop aangeboden.

De openingstijden zijn vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is 6,= inclusief de Kunst op Papier catalogus. Frankestraat 37 bevindt zich in het oude centrum van Haarlem, vlakbij de Grote Markt op loopafstand van vier parkeergarages en het NS station