Gemeente Eindhoven

Persbericht: 16 september 2004, no. 227

Dutch Caribbean Aan Zet

In Eindhoven starten in het weekend van 24 t/m 26 september 2004 verschillende activiteiten met als thema Dutch Caribbean Aan Zet. De activiteiten zijn er voornamelijk op gericht om Antillianen en Arubanen in Eindhoven positief voor het voetlicht te laten komen.

Tot een jaar geleden was een kleine groep Antillianen die overlast veroorzaakte, verantwoordelijk voor een tamelijk negatief beeld over Antillianen in Eindhoven. De gemeente Eindhoven en het welzijnswerk hebben, door het organiseren van een drietal Antilliaanse Debat Cafés, inmiddels de dialoog op gang gebracht. Ook door harder optreden van politie en gemeente is de overlast sterk terug gedrongen.

Daarom is nu de tijd gekomen om op een positieve manier aandacht te geven aan de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Eindhoven. Vanaf september 2004 tot en met het voorjaar 2005 worden een aantal activiteiten georganiseerd in het teken van Dutch Caribbean Aan Zet, te beginnen met h etweekendvan24tm26september.

Vrijdag 24 september 2004

* Dutch Caribbean Dinner aan de Dommel, een muziek- en foodfestival
* Optredens van: Willem Hendrikssen, Limbodancer Sly Fox, Calypsoking Mr. Quick Silver en Salsaschool Salsa Sensation.
* Food van: o.a. Poppeliers Party Service, Catering Tropical Delicious en Simona Everts.

* Waar: Terras aan de Dommel achter het Stadhuis van Eindhoven
* Wanneer: van 17.00 0.00 uur

* Alle gerechten slechts 5,-

Zaterdag 25 september 2004

* Dutch Caribbean in Dynamo, dansavond voor studenten met Antilliaanse muziek,

* DJ Myron en Antilliaanse Surprise Act

* Waar: Dynamo, Ten Hagestraat 13, Eindhoven
* Wanneer: van 20.00 01.00 uur

Zondag 26 september 2004

* Culturele ontmoetingsdag Strijp

* Dag met muziek, food en dans

* Optredens van: muziekgroepen uit diverse landen, Trafassi, Champagne, Xanadu Dancers, Humberto Nivi, the Surprise Band, Lesley Lynch, Vibration Brass Band.

* Woord en Communiedienst o.l.v. Frans Verhoeven en Dudley Martina, m.m.v. koor Son Antyas en St. Catharinagilde (11.00 uur, St. Trudokerk)

* Waar: St. Trudoplein, Eindhoven

* Wanneer: 11.00 22.00 uur

De activiteiten van Dutch Caribbean Aan Zet worden georganiseerd door de gemeente Eindhoven, Stichting Pro Arte Kultural, LoketW en het Antilliaans Jongerenpanel.

© 2004 Gemeente Eindhoven