Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Vrijdag 24 september:

Burgemeester Van de Wouw opent Riederpoort

BARENDRECHT (maandag 20 september 2004) - Barendrecht is weer een belangrijke voorziening rijker: Riederpoort. Dit multifunctionele gebouw in de wijk Riederhoek biedt onderdak aan basisschool Smitshoek, kinderdagverblijf De Petteflet en aan een grote sporthal. Riederpoort is inmiddels al weer enige weken in gebruik, maar vrijdag 24 september zal de Barendrechtse burgemeester M.Th. van de Wouw het gebouw officieel openen. Deze feestelijke opening is het klapstuk van een themaweek op basisschool Smitshoek. Daarbij is overigens gekozen voor het thema 'circus'.

Riederpoort is één van de in totaal vijf voorzieningenclusters die in Barendrecht-Carnisselande worden gerealiseerd. Het multifunctionele gebouw in Riederhoek is na Waterpoort (Middeldijkerplein) en De Trinoom (Meerwede-Noord) het derde gebouw dat wordt opgeleverd. Maar inmiddels is ook het vierde voorzieningencluster, dat wordt gerealiseerd in de nieuwe wijk Vrijheidsakker, al bijna klaar. Alle gebouwen zijn opgezet volgens het brede school-concept. Dat betekent dat de panden meer zijn dan alleen school of sportaccommodatie. Door een uitgebreide samenwerking met diverse organisaties wordt er ook een groot aantal andere activiteiten georganiseerd. Wie meer wil weten over het brede school-principe of wie bijvoorbeeld voor een activiteit een ruimte wil huren in één van de vier gebouwen kan contact opnemen met de gemeente Barendrecht, Wanda Boeije of Arjan Bruijgoms, telefoonnummer: (0180) 698 798.

De bouw van voorzieningencluster Riederpoort begon in januari 2003. In mei nam de Christelijke Basisschool Smitshoek met zijn ongeveer 600 leerlingen al bezit van de 22 schoolklassen in het nieuwe schoolgebouw, dat bestaat uit 3 verdiepingen. Daarmee werden de noodlokalen in het Riederpark voorgoed verlaten. Momenteel is Riederpoort volop in gebruik en er wordt nu alleen nog gewerkt aan het grote speelterrein direct naast het pand. Dit speelterrein moet eind oktober helemaal klaar zijn. Met de bouw van Riederpoort is een totaalbedrag gemoeid van 8,3 miljoen euro.

Noot voor de pers,