Ingezonden persbericht


Amsterdam * 20 september 2004

Recordpoging Rolbandestafettelopen als ultieme opwarmer voor de ING Amsterdam Marathon

Twee teams strijden tijdens uitputtingsslag van 48 uur voor Guiness World Record

Op vrijdag 24 september wordt om 14.00 uur op de Dam in Amsterdam het startsein gegeven voor een wereldrecordpoging Rolbandestafettelopen. Twee teams strijden op dit 'ING Warmloop evenement' maar liefst 48 uur lang met elkaar, met als doel tijdens de estafetteloop zo veel mogelijk kilometers te maken en een officiële notering voor het Guiness World Records te bemachtigen. De recordpoging is de ultieme opwarmer voor de ING Amsterdam Marathon die op zondag 17 oktober in de hoofdstad wordt gehouden. De ING is hoofdsponsor van dit grootse sportevenement.

Het wereldrecord Rolbandestafettelopen dient als dé opmaat naar de ING Amsterdam Marathon en markeert de start van de uitgebreide campagne 'Amsterdam loopt warm voor de ING Amsterdam Marathon'. Met nog maar drie weken voor de boeg worden de Amsterdammers zo klaargestoomd voor deze marathon in de hoofdstad.

Voor deze recordpoging gaat een groep leden van atletiekverenigingen de strijd aan met een gezelschap van ING-teamleden. Het team dat de meeste kilometers aflegt krijgt de felbegeerde vermelding in de recordlijst van het - dit jaar vijftig jaar bestaande - instituut Guiness World Records.

De recordpoging wordt op zondag 26 september om 14.00 uur afgesloten in het bijzijn van een omvangrijke groep van tweehonderd ING-medewerkers, onder wie ook Hans van der Noordaa, Directievoorzitter ING Retail. Zij zijn getuige van de laatste inspanningen van de lopers om het Guiness World Record te vestigen. Daarna zal de volledige groep ING-medewerkers als een enorme colonne door de stad lopen om de Amsterdammers warm te maken voor 'hun' marathon.

Persinformatie:

ING

Roelina Bolding

T : +31 (0)20-5636904

ING Groep is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen. Met meer dan 112.000 medewerkers omvat ING een grote verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven die steeds vaker hun klanten onder de merknaam ING bedienen.


- PERSUITNODIGING -

Wereldrecordpoging Rolbandestafettelopen

Amsterdam loopt warm voor de ING Amsterdam Marathon

U bent van harte uitgenodigd om deze unieke recordpoging en start van de 'warmloopcampagne' van de ING Amsterdam Marathon bij te wonen. Graag verzoeken wij u op het dit antwoordformulier kenbaar te maken of en wanneer u hierbij aanwezig zult zijn.

0 Ja, ik ben vanaf 14.00 uur aanwezig op vrijdag 24 september 2004 op de Dam in Amsterdam

0 Ja, ik ben vanaf 14.00 uur aanwezig op zondag 26 september 2004 op de Dam in Amsterdam

0 Nee, ik ben helaas verhinderd, maar wil wel graag informatie ontvangen.

Naam: ...........................……………………………………………

Medium: ...........................……………………………………………

E-mailadres: ...........................……………………………………………

Telefoonnummer: ...........................……………………………………………

Faxnummer: ...........................……………………………………………

FAXNUMMER: 020 571 56 91