TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 20-09-2004

Televisie
HET LEVEN GAAT DOOR
Uitzending vrijdag 24 september
Nederland 2 - 19.55 uur

HOOGZWANGER EN BESMET MET HIV-VIRUS

De vierde aflevering van HET LEVEN GAAT DOOR van vrijdag 24 september gaat over de hoogzwangere Janice die ondanks haar hiv-virus bewust heeft besloten haar baby te houden. En over Madeleine, een vrolijke Volendamse die sinds drie jaar erg veel last heeft van epilepsie-aanvallen.

De 29-jarige Janice woont samen met haar 9-jarige dochter Chestheney. Sinds vier jaar weet ze dat ze is besmet met het hiv-virus. Momenteel is Janice hoogzwanger van haar tweede kindje en heeft er bewust voor gekozen haar baby te houden. Wel is ze onder strikte ziekenhuiscontrole om risico's te verkleinen. Janice blijft er rustig onder en samen met haar dochter kijkt ze vol verlangen uit naar de gezinsuitbreiding.

Madeleine is 34 jaar en heeft sinds drie jaar last van epilepsie-aanvallen. Door deze aanvallen kan ze niet meer zo uitbundig leven als voorheen en zal ze haar leven moeten aanpassen. Ook haar baan staat inmiddels op het spel, samen met haar baas gaat ze naar een oplossing zoeken. Ze geeft echter de moed niet op en blijft genieten van het leven.

Het medisch TROS-programma HET LEVEN GAAT DOOR, gepresenteerd door Mireille Bekooij, vertelt per aflevering het verhaal van twee patiënten met een verschillende ziekte of trauma. In een realistisch portret is het aangrijpende verhaal van de patiënten te zien. De kijker ervaart hoe ze met hun ziekte proberen te leven.

Voor meer informatie: www.tros.nl/hetlevengaatdoor