Gemeente Veenendaal



Scholieren strijden om Duurzame energie prijs

Vrijdagmiddag 24 september gaan verschillende scholen uit de regio Veenendaal, Rhenen en Renswoude (VRR regio) de strijd aan op het gebied van Duurzame energie. Scholieren uit groep zeven en acht proberen met bouwpakketten van een miniwindmolen op zonne-energie zoveel mogelijk windmolens draaiende proberen te krijgen. De deelnemers worden aangemoedigd door de wethouder uit hun eigen gemeente. De wedstrijd begint om 13.30 uur, op de Christelijke basisschool De Ceder in Veenendaal.

Deze zomer is het project "Energiebesparing bij gemeentelijke gebouwen en scholen" in de VRR gemeenten Veenendaal, Rhenen en Renswoude gestart. Het project is opgezet door de gemeenten zelf, de provincie Utrecht (projectbureau Energie in Uitvoering) en Milieuzorg Utrecht. Doelstelling van het project is flink wat energie te besparen bij de gemeenten en basisscholen.

Energiebesparingonderzoeken
Bij de gemeentelijke gebouwen en basisscholen wordt een energiebesparingonderzoek uitgevoerd door adviseurs van Milieuzorg Utrecht. Elk gebouw wordt doorgelicht op energie- en waterverbruik en er wordt gekeken op welke manieren er energie en water bespaard kan worden.

In september krijgt groep 8 van elke school een gastles over dit energiebesparingproject van de adviseurs van Milieuzorg Utrecht. Na deze les weten de kinderen hoe ze energie en water kunnen besparen en waarom dat zo belangrijk is.
Via de schoolkinderen probeert de projectgroep ook hun ouders en andere inwoners van de drie gemeenten te stimuleren aan energiebesparing te doen.