Gemeente Tiel


Gemeente Tiel sluit seksinrichting

In opdracht van de gemeente Tiel is vanochtend, vrijdag 24 september 2004, de voordeur van café-bar de Wal (voorheen Club Privé) aan de Korte Nieuwsteeg verzegeld. Aanleiding voor de sluiting is de constatering van de politie Gelderland-Zuid dat in het pand opnieuw prostitutieactiviteiten plaatsvonden en dat de eerder aangebrachte verzegeling was verbroken.

In tegenstelling tot eerdere sluitingen is de gemeente Tiel nu overgegaan tot sluiting van het gehele pand waardoor ook het bargedeelte is afgesloten. Deze actie staat niet op zich, maar is het vervolg op eerdere acties. Al in mei 2002 liet de gemeente de peeskamers verzegelen, nadat uit een politierapportage bleek dat in de club regelmatig illegaal in Nederland prostituees werkzaam waren. Bovendien bleek dat politiecontroles doelbewust werden gefrustreerd door prostituees te verstoppen in bergruimtes onder het plafond en in de kelder.

De dwangsommen en het sluitingsbevel weerhielden de eigenaar er niet van de illegale activiteiten voort te zetten. Voorafgaand aan het sluitingsbevel heeft de eigenaar circa 16.000 aan dwangsommen verbeurd. Recentelijk heeft de rechtbank de eigenaar veroordeeld wegens het werkzaam hebben van een minderjarige prostituee.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 24 september 2004