Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 22 september 2004

Nominaties Tuschinski Award en Talent&Pro Award

In de eerste dagkrant van het 24e Nederlands Film Festival zijn de nominaties voor de Tuschinski Award en de Talent&Pro Award bekend gemaakt.

De genomineerden voor de Tuschinski Award voor de beste film van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam zijn: BABY BLUES, regie Tami Ravid, korte film
NASI, regie Nils Mooij, korte film
OVER ROZEN, regie Remy van Heugten, korte film

De genomineerden voor de Talent&Pro Award voor de beste film van de overige audiovisuele opleidingen in Nederland zijn: BLOX, regie Harm van Zon, korte animatiefilm, Academie St. Joost Breda IRONICON, regisseur Joost Nevels, korte film, Academie St. Joost Breda SKINS, regisseur Eefje Mevis, korte film, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 24 september om 17.15 uur in bioscoop Camera na afloop van de vertoningen van de nominaties voor de Talent&Pro Award (14.00 uur in Theater Kikker) en de nominaties van de Tuschinski Award (16.15 uur in bioscoop Camera).

De Tuschinski Award bestaat uit een prijs van 2.500 euro van Pathé Cinemas. De winnaar wordt gekozen door de leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

De Talent&Pro Award bestaat uit een bedrag van 2.500 euro, aangeboden door sponsor Talent&Pro. De juryleden zijn: Cécile van Eijk, Gerben Kuipers, Jef Nassenstein, Reinier Selen en Maarten Timmerman (Algemeen directeur Talent&Pro). De Talent&Pro Award wordt voor de tweede keer uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. Detacheringbedrijf Talent&Pro doet dit al 5 jaar voor talenten in het bank- en verzekeringswezen, de facilitaire dienstverlening en de decentrale overheid.

Einde persbericht