Tweede Kamer der Staten Generaal

COMMISSIES VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER, ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT EN VERKEER EN WATERSTAAT BRENGEN WERKBEZOEK AAN DE STEDENDRIEHOEK EN IJSSELDELTA

Leden van de vaste Commissies voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Economische Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Verkeer en Waterstaat brengen op vrijdag 24 september 2004 vanaf 09.30 uur een werkbezoek aan de Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer en Zutphen) en de IJsseldelta.

Dit is het tweede in een reeks van 4 werkbezoeken die worden gebracht in het kader van de Nota Ruimte en de Agenda Vitaal Platteland die in de Kamer worden behandeld. De Nota Ruimte bevat de ruimtelijke bijdrage aan de economie, de samenleving en leefomgeving. Het gaat om inrichtingsvraagstukken die spelen tussen nu en 2020, met een doorkijk naar 2030. De uitvoeringsagenda verbindt doelstellingen van de Nota Ruimte op een samenhangende gebiedsgerichte wijze. Deze uitvoeringstrajecten zijn uitgewerkt in onder meer de Agenda Vitaal Platteland.
Tijdens het ochtendprogramma wordt gesproken over de regionale samenwerking in de Stedendriehoek en het economische fundament van het landelijk gebied. Het middagprogramma bestaat uit een bezoek aan een agrarisch bedrijf in het Nationaal Landschap (Polder Mastenbroek). Tevens staat de IJsseldelta op het programma.
De volgende leden van de vaste Commissies Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM), Economische Zaken (EZ), Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Verkeer en Waterstaat (VW) nemen deel aan het werkbezoek:
? S. Buijs (voorzitter VROM tevens lid LNV, CDA);
? J.M.G. Schreijer-Pierik (voorzitter LNV, ondervoorzitter EZ en lid VROM, CDA);
? B.J. van Bochove (VROM, CDA);
? Y.J. van Hijum (plaatsvervangend lid EZ, CDA);
? J.F. Snijder-Hazelhoff (LNV/VROM, VVD);
? H.E. Waalkens (EZ/LNV, PvdA);
? J.H.J. Kruijsen (LNV/VROM, PvdA);
? J.C. Verdaas (LNV/VROM, PvdA).

Griffier van de delegatie is mevrouw D. Hendriks