Politie Haaglanden

Meer dan 100 mountainbikesurveillanten leren van elkaar

Den Haag 23-09-2004 - Politie Haaglanden organiseert vrijdag 24 september de eerste landelijke studiedag voor
mountainbikesurveillanten. In totaal nemen 103
mountainbikesurveillanten uit heel Nederland deel aan deze studiedag.

Mountainbikesurveillanten worden met name ingezet in dié gebieden, die door de autosurveillance minder makkelijk bezocht kunnen worden, zoals in de kleine straten in de binnensteden, voetgangers- en winkelgebieden. Maar ook tijdens grootschalig politieoptreden zijn mountainbikesurveillanten niet meer weg te denken. Politieagenten op de fiets zijn beter aanspreekbaar dan in de auto en er de agenten kunnen in vergelijking met de voetsurveillance op een grotere oppervlakte intensiever surveilleren.

Mountainbikesurveillanten zijn inmiddels niet meer weg te denken binnen de Nederlandse politie, politieagenten van achttien korpsen surveilleren al op deze manier.

Sinds twee jaar beschikt Politie Haaglanden over mountainbikesurveillanten en een basisopleiding tot mountainbikesurveillant. Niet alleen hier maar ook in de andere regios waar mountainbikesurveillanten dienst doen, is een schat aan ervaring, nieuwe werkmethoden en specifieke technieken beschikbaar. Tot op heden vond er echter geen uitwisseling tussen de korpsen plaats. Op vrijdag 24 september komt hier verandering in, want dan is de eerste landelijke studiedag voor mountainbikesurveillanten. Deze studiedag staat in het teken van kennis en ervaringen uitwisselen, de opleiding tot mountainbikesurveillant doorontwikkelen en beschikbare procedures demonstreren en uitleren.