Ingezonden persbericht


.

WATNOU..?! VRIJDAG 24 SEPTEMBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 24 september is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Prinsjesdag is weer achter de rug maar welke gevolgen hebben de plannen die dinsdag werden uitgesproken voor jongeren? Enkele politiek actieve moslimjongeren geven hun reactie. Ook gaan ze in discussie met Ursie Lambregts, kamerlid van D 66, over de vermeende bezuinigingen op onderwijsgebied. Wat gaat D 66 (die onderwijs als topprioriteit stelde) doen om onderwijs te verbeteren en meer geld daarvoor los te krijgen van het kabinet?

De rapper Altin schreef de anti-regeringsplannen-rap Bal je vuist! en won daarmee de rapbattle van de FNV-bondgenoten. Zaterdag 2 oktober zal hij met deze rap optreden op de grote demonstratie op de Dam. In WATNOU..?! vertelt hij over zijn achtergrond, motivatie en muzikale plannen.

Het Rotterdam Buitenlanders Platform organiseert de komende weken verspreid over de stad twaalf bijeenkomsten, waarin Turkse, Marokkaanse en Somalische moslims in discussie gaan over moslim-zijn in Rotterdam. De aftrap van het debat vond gisteren (donderdag 23 september) plaats met als titel: integratie of isolatie? WatNou..?! was erbij en maakte een reportage.

In deze zware economische tijden bestaan er veel misverstanden over hoe je als moslim om mag gaan met geld. In hoeverre mag je geld lenen, een hypotheek afsluiten, sparen of beleggen? Imam Mehmet Uygun geeft uitsluitsel en geeft zijn mening over wat volgens hem van de Koran mag als moslim in Nederland.

Tenslotte de UIT-agenda met Tarik Yousif.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!