Nighttown Rotterdam

SESSIONS + REGIOFINALE GPNL DANCE (B)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

De intimiteit van de gezellige kwaliteitsfeestjes bewees zich vorige week weer tijdens Sessions. Billy Nasty dreunde een volle Nighttown Basement tot extase. Deze vrijdag presenteert Sound Architecture last-minute special guest Aril Brikha. Verder live Dave Ellesmere die met zijn Kanzleramt-geluid ook geen moeite heeft om het publiek op zijn hand te krijgen. Volgende week op Sessions Grooveyard a.k.a. Secret Cinema!

VR 24.09 Sessions. Sound Architecture presents S.O.S. Aril Brikha is een 25-jarige producer uit Stockholm die kennismaakte met electronische muziek via Depeche Mode, Front 242 en Jean Michel Jarre. Later leerde hij Robert Hood en Underground Ground Resistance kennen. Bevlogen door deze muziek knutselde hij een demo in elkaar die prompt terecht kwam bij Derrick May. Na releases op Fragile en Transmat was hij live te vinden van DEMF in Detroit tot The Fabric in London. Zijn techno zit vol soul en funk. Check it out! Verder is deze avond een primeur in Nederland met een live-set van Dave Ellesmere. Ellesmere, die sinds kort ondergebracht is bij Sound Architecture Bookings, heeft reeds een rijke historie achter zich als het aankomt op muziek. Ooit is hij begonnen als drummer in punkbandjes. Maar zijn house/techno-carriere bloeide op toen hij via zijn werk de nieuwste platen vanuit Amerika wist te bemachtigen. Na vele releases op zijn eigen en diverse andere labels kwamen zijn platen terecht bij mensen als Derrick May, Diego en Heiko Laux wat resulteerde in Angry Young Computer (2003) en Rites of Spring (2004) die uitgebracht werden bij het wereldwijd bekende label Kanzleramt onder zijn eigen naam. Sound Architecture is erg blij deze Engelsman, die woonachtig is in Amsterdam, voor het eerst met zijn energieke live-set aan zijn Nederlandse publiek te mogen presenteren. Om twaalf uur opent resident Joachim de avond. Ook Joachim beleefde na een korte pauze een ware opleving wat betreft het draaien. Na onder andere deze zomer op het Gravity Electronic Festival in Montpellier en diverse strandfeesten gedraaid te hebben, gaat Joachim vanaf september het land in. Naast zijn vaste optredens bij Sound Architecture en zijn nieuwe monthly residence in club Poema, kan je hem van Eindhoven naar Alkmaar en van Zoetermeer naar Antwerpen tegenkomen, dus hou de diverse agenda's in de gaten. Thomas Vahe mag de avond in stijl afsluiten. Na een beperkte draaitijd tijdens een vorige S.O.S mag hij deze keer in de herkansing. Natuurlijk hebben we niet voor niks voor Thomas gekozen: als eerste is zijn talent onmiskenbaar en als tweede sluit zijn muziek goed aan op de live-set van Dave Ellesmere, waar hij ook nog eens groot fan van is.

VR 24.09 Regiofinale GPNL Dance
Voorafgaand aan de Sessions-avond strijden nieuwe dance-acts om een plaatsje in de finale van de Grote Prijs van Nederland. En misschien eenzelfde status als voormalig winnaar Junkie XL? The Machine uit Rotterdam maakt een eclectische mix van oude en nieuwe substromingen binnen de dansmuziek. Drillem Is een Rotterdamse indietronics project, opgericht door La Kidda en producer/grafisch ontwerper Jillem. Live wordt Drillem ondersteund door grafische en fotografische visuals. Twee jongens uit Castricum, gedreven door luiheid, vormen Forced Evolution. Hun muziek is melig, origineel en gewoonweg leuk. Firefly uit Den Haag is een driemansformatie die de Grote Prijs van Zuid-Holland won. Met een eigen gezicht en zangeres Damar maken ze drum 'n bass met een warme tint. MC Gumshoe zal de avond hosten en DJ Kadir Pelit' vult de wisselperioden met zijn platen. Na de Regio Finale kan je lekker doordansen bij Sessions!

VR 01.10 EQ Sessions met Grooveyard (live)
Equipe Hollande viert vanavond het 1-jarig bestaan van EQ Sessions met Grooveyard (live), Taras en Bram Vank! Jeroen Verheij begint Grooveyard in 1994 als tegenhanger voor zijn projekten als Secret Cinema en Night on Earth, die wat meer de techno-richting uitgaan. Onder de naam Grooveyard produceert Jeroen een stevige variant clubmuziek die in de armen wordt gesloten door Michel de Heij en Marcello. Met de track Mary Go Wild scoort Grooveyard rond het millenium een top-40 hit. Na de geweldige set van Grooveyard vs Secret Cinema op de mainstage bij Dance Valley 2004 is het nu tijd voor de terugkeer van Grooveyard live! Bram Vank is een geboren Eindhovenaar, die al ruim tien jaar actief is in de dancescene. Zijn sets zijn gefocust op het publiek. Met techhouse en funky techno probeert Bram zijn voorliefde voor deze stromingen over te brengen op het publiek. Lowlands en de Fast Forward Dance Parade waren in ieder geval een en al oor en beweging. Verder resideert de dj in de Amerikaanse radioshow The Mixdown en is een fenomenaal dance-producer onder namen Funkstar Criminal, Groove Doctor en Max Dione. Resident Taras begon in 1993/94 met kopen van platen. Vanaf 1997 draait hij zijn eigen deepgroovyprogressivetechhousefunk. Niet te hard, niet te zacht maar muziek met een stuwende, ritmische drive.

VR 24.09 Sessions: Sound Architecture presents S.O.S. met Aril Brikha (live), Dave Ellesmere (live), Joachim en Thomas Vahe Zaal open: 24.00 uur
EUR 7,-

VR 24.09 Regiofinale GPNL Dance
Zaal open: 21.00 uur
EUR 5,-

VR 01.10 Sessions: EQ Sessions met Grooveyard (live), Taras en Bram Vank Zaal open 23.00 uur
EUR 10,-

www.nighttown.nl / www.kanzleramt.com / www.eqh.nl / www.thingstodoyourthing.com / www.groteprijs.nl


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Ron Oudshoorn. T: 010-436 12 10 of E: ron@nighttown.nl


---- --