Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

23 september 2004

Voetbalsterren op première LEAGUE OF LEGENDS

Vrijdag 24 september gaat de korte film LEAGUE OF LEGENDS van regisseur Jeffrey Elmont tijdens het Nederlands Film Festival in première. De feestelijke gelegenheid zal worden bijgewoond door grote voetbalnamen als MICHAEL REIZIGER, NIGEL DE JONG en JOHNNY HEITINGA.

De twee hoofdrolspelers, LENNY NETTEB en EDWARD VAN GILS, die ook aanwezig zullen zijn, behoren tot de top in de straatvoetbalwereld. Ze hebben al in diverse commercials hun kunstjes laten zien en er is zelfs een computerspel waar zij de hoofdrol in spelen.

LEAGUE OF LEGENDS gaat over twee zeer getalenteerde straatvoetballers die al langere tijd door een mysterieus gezelschap wordt geobserveerd. Vervolgens ontvangen ze een geheimzinnige uitnodiging voor een zenuwslopend voetbal-duel. De winnaar zal in de voetsporen treden van grote voetballegendes.

Eerder was al bekend dat LEAGUE OF LEGENDS is geselecteerd voor de competitie van het Nederlands Film Festival.

LEAGUE OF LEGENDS is geproduceerd door VIJAY BADRI en JEFFREY ELMONT van Joint Venture International. A-Film Distribution brengt de film 14 oktober uit in de bioscoop als voorfilm voor een aantal prints van de romantische komedie SNOWFEVER. De film is vanaf die datum tevens via Tiscali.nl te bekijken.

Einde persbericht
-------------------------
Programma
Vrijdag 24 september, 18.00 u, Rembrandt 1
NB. accreditatie betreft verslaggeving van de inloop en borrel. Voor aanwezigheid bij de filmvertoning dient u vooraf contact op te nemen.

18.00 u inloop gasten
18.30 u première LEAGUE OF LEGENDS
19.00 u premièreborrel in Dok 154 (Oudegracht 154)

Een greep uit de bevestigde gasten:
Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Michael Reiziger, Terence Schreurs, Birgit Schuurmans, Orlando Trustfull, Matthijs van Nieuwkerk, Regilio Vrede, Regi Blinker, Kew Jaliens, David Endt, Sigi Lens.

Wanneer u verslag wilt doen van de première, kunt u contact opnemen met: Nederlands Film Festival
Margo van der Valk (dagbladen)
Jamila Baaziz (print en RTV)
030-2303800
publiciteit@filmfestival.nl

Voor meer informatie over de film kunt u contact opnemen met: A-Film Distribution
Frenske van den Dries
020-3445161 of frenske@a-film.nl