Politie Groningen

Persberichten vrijdag 24 september 2004

provincie Groningen 24-09-2004 -

Groningen: man (38) bedreigt tandartsassistente
De politie hield donderdagochtend een 38-jarige man uit Groningen aan voor bedreiging van een tandartsassistente in een praktijk aan de Petrus Campersingel. De man kreeg een conflict over een gemaakte afspraak en bedreigde de vrouw. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bekende hij de bedreiging en kreeg een proces-verbaal.

Groningen: snelheidscontrole
Op de van Swietenlaan werd donderdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 703 passerende voertuigen reden er 26 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 77 km per uur. Op de Rijksweg (50 km) werden donderdagmiddag 1533 voertuigen gecontroleerd. 100 reden te snel en de hoogste snelheid bedroeg 73 km per uur. 837 voertuigen werden donderdagmiddag op de Houghoudtstraat (50 km) gecontroleerd. 80 reden sneller dan het toegestane maximum. Hoogste snelheid 81 km per uur.

Groningen: inbreker op heterdaad betrapt
Een getuige die wakker was geworden van geluid waarschuwde donderdagnacht de politie dat hij een man in een school aan de Siersteenlaan zag. De inbreker, een 39-jarige man zonder vaste verblijfplaats, bleek inderdaad in de school te zijn. Hij was binnen ge komen door een ruit te forceren en had binnen al enkele flatscreens klaar gezet om mee te nemen. De man is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Groningen: lastige man in binnenstad
De politie pakte donderdagnacht een 38-jarige man uit Groningen op voor openbare dronkenschap in de Peperstraat. De man was al enkele cafés uitgezet en viel vrouwen lastig op straat. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en werd gepast geweld overmeesterd. De man is ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Akerkhof werd donderdagmiddag gecontroleerd op het rijden in verboden richting. Zeven bonnen werden uitgeschreven. Op de Oostersingel werd gecontroleerd op het rijden in de verplichte rijrichting bij de kruising Damsterdiep. Hier werden acht bekeuringen uitgeschreven.

Groningen: man en vriendin vechten op straat
Omstanders haalden donderdagavond op het Gedempte Zuiderdiep een 40-jarige vrouw en haar 30-jarige vriend, beiden uit Groningen, die met elkaar aan het vechten waren uit elkaar. Beide personen waren onder invloed van alcohol en werden voor openbare dronkenschap aangehouden. Op het bureau bleek er tegen de vrouw nog een straf van 10 dagen open te staan. Zij wordt overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: verkeersovertreder moet nog zitten
Een 22-jarige automobilist uit Emmen werd donderdagmiddag in de Brugstraat staande gehouden nadat hij enkele verkeersovertredingen had gemaakt. Bij controle bleek er nog een celstraf van 35 dagen tegen de man open te staan. Hij werd aangehouden en overgedragen aan justitie. In zijn auto werden nog kleine hoeveelheden cocaïne en hasj gevonden.

Groningen: verkeersongeval met drie autos
Op de Weg der Verenigde Naties raakten donderdagavond drie personenautos met elkaar in botsing. Een 21-jarige automobiliste uit Assen had te laat in de gaten dat de autos voor haar stopten en botste tegen haar voorgangster, een 32-jarige automobiliste uit Groningen aan. De auto van de Stadjer botste vervolgens weer op de auto van een 42-jarige vrouw uit Grootegast. De bestuurders en een 30-jarige inzittende uit Assen werden met nek- en borstklachten naar het ziekenhuis gebracht. Twee autos raakten totaal vernield en werden door een berger afgevoerd. De afrit richting Hoogezand / Centrum werd vanwege de hulpverleningswerkzaamheden voor zon drie kwartier afgesloten. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.