Ingezonden persbericht


Baarn, 24 september 2004

Smulweb.nl viert nieuwe start met duurste biefstuk ter wereld

BAARN - De duurste biefstuk ter wereld, Wagyu, is onderdeel van een nieuwe campagne van Smulweb.nl. De populairste culinaire Internetsite van Nederland viert de overgang naar eigenaar Plein.nl en daarmee de definitieve terugkeer op het wereldwijde web. Samen met restaurant La Promenade te Baarn worden onder de noemer "Smulweb trakteert" bezoekers van Smulweb in de gelegenheid gesteld om tegen een zeer uitzonderlijke prijs kennis te maken met de sensationele smaak van Wagyu.

Volgens internationale topkoks en fijnproevers verdient het Wagyu-beef het predikaat: Beste Rundvlees Ter Wereld. Dit type vlees is in Japan beroemd onder de naam "Kobe Style Beef". Het wordt geprezen als het meest malse, sappige en lekkerste rundvlees en is sinds enkele maanden ook in Nederland verkrijgbaar. Tot nu toe voornamelijk bij exclusieve restaurants als Parkheuvel, de Librije en Beluga. De chefs van restaurant La Promenade, Joost de Vos en Martijn Geert (voorheen respectievelijk werkzaam bij Tante Koosje en Groot Paardenburg), hebben speciaal voor Smulweb.nl een uniek 3-gangenmenu samengesteld met Wagyu-beef als hoofdgerecht.

Volgens Smulweb-directeur Henk Jansen sluit de actie naadloos aan bij de plannen van Plein.nl met Smulweb: "Onze leden zijn uitermate geĂŻnteresseerd in culinaire hoogstandjes. Zij leveren al jaren fantastische bijdragen aan de site. Bij wijze van dank doen we graag iets voor hen terug. Ook niet-leden kunnen gebruikmaken van onze aanbieding. Wel hebben bestaande leden voorrang en is het aantal plaatsen beperkt." Aanmelden kan uitsluitend via www.smulweb.nl

Noot voor de redactie (