Provincie Zuid-Holland




handhavingsestafette: intensieve milieucontroles in Zuid-Holland

Vandaag, 24 september vindt er in heel Zuid-Holland een handhavingsestafette plaats. Vanaf 08.00 uur voeren meer dan 18 verschillende overheden gezamenlijk controles uit. Zo vinden er diverse integrale controles plaats op het water, vanuit de lucht en in het veld. Medewerkers van de provincie, gemeenten, hoogheemraadschappen, brandweer, Rijksinspectiediensten, milieudiensten, douane, politie en justitie zijn ook buiten kantooruren actief tijdens deze grootscheepse actie. Doel van de actie is om naast het controleren van het nalevingsgedrag, te kijken hoe de samenwerking kan worden verbeterd.

De actie wordt gecoördineerd door de provincie Zuid-Holland. Controles die uitgevoerd worden zijn onder meer gericht op de horeca, zwemgelegenheden, afvaltransporten, glastuinbouw, visserij en lozingen. Veel controles staan in het teken van veiligheid. Maar ook wordt gezocht naar illegale bewoning in het buitengebied en overtredingen van regels in natuur- en recreatiegebieden. De bezoeken vinden onaangekondigd en gericht plaats.

De actie eindigt zaterdag 25 september om 12.00 uur. De resultaten van de estafette worden door de betrokken instanties gebruikt om procedures en regels van milieuwetten en -regelgeving beter op elkaar af te stemmen.

Bron: Afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22