Ingezonden persbericht


Persbericht

24 september 2004

Omzet Map&Guide neemt met 20 % toe

MAP&GUIDE, een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping- en routingsoftware, heeft in het afgelopen boekjaar, dat op 1 april 2004 eindigde, prima resultaten geboekt. De omzet steeg van 11,1 miljoen euro naar 13,4 miljoen euro, een toename van zo'n 20 procent. In Nederland is de verkoop van Map&Guide-producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen, net als Map&Guide een dochter van PTV AG. De omzet in Nederland in het afgelopen boekjaar bedroeg 2 miljoen euro.

In Duitsland zijn vooral de producten map&guide transport en map&guide toll pro erg succesvol gebleken. Met deze twee producten zijn meer nieuwe klanten geworven dan ooit tevoren. In Duitsland is de transportsector zich al aan het voorbereiden op de nieuwe tolgeld regeling die hoogstwaarschijnlijk per 2005 ingaat. Iedere vrachtwagen zal volgens deze regeling elke rit op een tolweg vooraf moeten reserveren. Dat kan via internet of via terminals, met lange wachttijden als gevolg. Map&guide toll pro berekent voor zeven Europese landen de transporttijden en -kosten inclusief het tolgeld dat over de verschillende trajecten geheven wordt. Daarnaast kan de chauffeur via het softwareprogramma een tolrit inboeken en hoeft hij geen gebruik te maken van de terminals.

Op technologisch gebied zijn de producten van Map&Guide het afgelopen jaar sterk verbeterd en voldoen zij aan hoge kwaliteitsnormen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de producten voor mobiele navigatie.

Voor het jaar 2005 staat de buitendienstsector, waarvoor het product map&guide 25h afgelopen zomer is ontwikkeld, op het programma. Ook zal Map&Guide zich gaan richten op producten voor mobiele navigatie.

Noot voor de pers:

Nederlands perscontact: Wisse Kommunikatie, Jacqueline Haarman en Theo Snijders, telefoon 026-443 1523 of per e-mail jacqueline.haarman@wisse-worldcom.nl, of theo.snijders@wisse-worldcom.nl. Wilt u meer informatie over het product map&guide 25h of heeft u interesse om het product te testen, neemt u dan contact op met Jacqueline Haarman of Theo Snijders van Wisse Kommunikatie. Meer informatie over Map&Guide is te vinden op www.mapandguide.com. en op www.ptv-ordis.com. U kunt voor nadere informatie ook contact opnemen met Dyon van Gaans, directeur van PTV-Ordis B.V. in Breukelen, telefoon: 0346- 581 600.

Over Map&Guide

Map&Guide GmbH uit Karlsruhe is een van de toonaangevende Europese aanbieders van mapping en routing software. De professionele routeplanner map&guide heeft in Duitsland en de Benelux meer dan 50.000 zakelijke gebruikers. Het portfolio van Map&Guide omvat standaard producten voor routeplanning, dealerzoeksystemen op internet, ASP-diensten, componenten, die in applicaties van derden geïntegreerd kunnen worden, en geografische informatiesysteem voor mobiele toepassingen als notebooks, PDA's en smartphones. Map&Guide is een volledige dochteronderneming van het Duitse PTV AG. In Nederland is de verkoop van Map&Guide-producten in handen van PTV-Ordis in Breukelen, net als Map&Guide een dochter van PTV AG. De technologie van Map&Guide wordt in de sector logistiek en transport al veel gebruikt. Zowel de logistieke programma's Intertour en Interload als de TLNplanner, die samen met de brancheorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) Zeecontainervervoerders (VZV) ontwikkeld is en die door PTV-Ordis op de markt gebracht worden, zijn vrijwel volledig met Map&Guide-technologie ontwikkeld.