AutoRai

24-9-2004

Hyundai verlegt grenzen van mobiliteits garantie

Dankzij uitbreiding van de Mobiliteits Garantie biedt Hyundai nog meer zekerheid.

Behalve op drie jaar productgarantie zonder kilometerbeperking kunnen Hyundai-rijders ook rekenen op drie jaar Mobiliteits Garantie in vrijwel heel Europa en niet meer alleen in Nederland.

Daarmee heeft Hyundai een van de meest uitgebreide zekerheidspakketten. De vernieuwde Mobiliteits Garantie geldt voor alle Hyundais die vanaf 1 oktober 2004 nieuw gekocht worden. Hyundai is hiervoor een samenwerking gestart met hulpverlener Mondial Assistance.

De Hyundai Mobiliteits Garantie heeft, net als de productgarantie, een looptijd van drie jaar en is niet gebonden aan een kilometerbeperking. In die periode heeft de eigenaar van een nieuwe Hyundai 24 uur per dag, zeven dagen per week en in bijna alle Europese landen recht op gratis hulp bij eventuele problemen. Deze hulp varieert van het ter plekke herstellen van een defect tot en met het transporteren van de auto naar een Hyundai-dealer of erkend reparateur.

Passende oplossing
Eventueel vervangend vervoer, het toezenden van onderdelen, hotelovernachtingen en transport van de auto naar Nederland maakt ook deel uit van het zekerhedenpakket indien de problemen zich in het buitenland voordoen. Met dit zeer omvangrijke hulppakket levert Hyundai voor elke situatie een passende oplossing, waarbij specialisten voor de uitvoering ervan zorgen. Stilstaan is er voor Hyundai-rijders dus niet bij.

De uitbreiding van Hyundai Mobiliteits Garantie is het resultaat van de nieuwe samenwerking tussen Hyundai en Mondial Assistance. Deze organisatie is een van de grootste aanbieders ter wereld van hulp bij pech en ongevallen. Tot voor kort maakte Hyundai gebruik van de diensten van de ANWB.

Minst pechgevoelig
Overigens zijn er maar weinig Hyundai-bezitters die een beroep hoeven te doen op de uitgebreide Mobiliteits Garantie. Bij onafhankelijk onderzoek in Groot-Brittannië is Hyundai onlangs uit de bus gekomen als een van de minst pechgevoelige merken. Ook in Nederland scoort Hyundai hoog in de betrouwbaarheidsstatistieken. Meer dan de helft van de pechgevallen is te wijten aan simpele pech, zoals een lekke band, een lege accu of tekort aan brandstof.