Rijn&Venen, 10.30 uur

Utrecht 24-09-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Verkeerscontrole

WOERDEN - Donderdagmorgen en -middag controleerde de politie van 07.30 uur tot 15.00 uur 36 brom- en snorfietsen op de Minkemalaan, Hoge Rijndijk en Beneluxbaan. In totaal werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten: bromfiets opgevoerd (14), geen helm (2), geen geldig certificaat of rijbewijs (3), niet tonen verzekeringsbewijs (1), overschrijden van het maximaal aantal decibellen (3) en technische gebreken (2). Van een 16-jarige jongen uit Woerden werd de bromfiets in beslag genomen, omdat het framenummer vervalst was.

Op dezelfde locaties werden ook passerende automobilisten gecontroleerd. Tien inzittenden droegen geen autogordel, twee automobilisten belden niet handsfree en vier bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen. Voor overige zaken werden nog eens 7 bekeuringen uitgeschreven.

De controle werd uitgevoerd door het Scooterteam en het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie.

Automobilist aangehouden

BREUKELEN Een 49-jarige automobilist uit Loenen aan de Vecht is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van het rijden in een auto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Het vermoeden bestond dat de Loenenaar zich niets aan zou trekken van het feit dat zijn rijbewijs was ingevorderd en gewoon in zijn auto rond zou blijven rijden. Dat vermoeden bleek juist te zijn. Politiemensen zagen hem rijden over de Stinzenlaan waarop hij staande werd gehouden. Tegen de Loenenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond; automobilist bekeurd

MIJDRECHT Bij een aanrijding donderdagmiddag, tussen een 27-jarige automobilist uit Mijdrecht en een 56-jarige fietser eveneens uit Mijdrecht, op de kruising Ambachtsherensingel met de Prinses Margrietlaan, is de fietser gewond geraakt.

De fietser werd met nog onbekend letsel naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. De aanrijding ontstond toen de automobilist afsloeg en de over het fietspad rijdende fietser geen voorrang verleende. Proces-verbaal wordt tegen de automobilist opgemaakt.