Utrecht stad, 10.20 uur

Utrecht 24-09-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Verdachte steekpartij aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag om 12.10 uur kreeg de politie een melding binnen dat er aan de Amsterdamsestraatweg een steekpartij had plaatsgevonden. Een 22-jarige inwoonster van Utrecht had een 21-jarige Utrechtse meerdere steekwonden met een mes toegebracht.

De steekpartij vond plaats in een woning waarin meerdere bewoners een kamer huren. Het slachtoffer bevond zich in haar kamer en lag te slapen. Zij werd gewekt doordat de andere vrouw, een bekende van weer een andere bewoonster van het pand, ineens in haar kamer stond met een mes in haar hand.

Hierop bracht de vrouw haar meerdere steekwonden toe. Het slachtoffer heeft geprobeerd zich af te weren. De 23-jarige huisgenoot van het slachtoffer kwam op het geschreeuw af en wist de vrouw van het slachtoffer te krijgen. De 21-jarige vrouw liep meerdere steekwonden op, ondermeer aan haar nek, achterhoofd en schouder.

De vrouw met het mes kon door andere huisgenoten in bedwang worden gehouden en werd kort daarna aan de politie overgedragen. De vrouw bleek geestelijk in de war te zijn en zou zonder enige aanleiding het slachtoffer gestoken hebben.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie. Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed. Zij kon gisteren na onderzoek in het ziekenhuis naar huis.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Een 27-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Sint Pancras zijn donderdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Rijnkade. De twee hadden kleding gestolen en waren door winkelpersoneel betrapt.

Een 41-jarige vrouw uit Lisserbroek werd donderdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van een paar schoenen uit een winkel aan de Oudegracht. De vrouw had de nieuwe schoenen aangetrokken en wilde zonder deze te betalen de winkel verlaten, maar werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht werd donderdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van make-up artikelen uit een winkel aan de Van Heuven Goedhartlaan. Beveiligingspersoneel had de vrouw buiten de winkel aangehouden en zij werd overgedragen aan de politie.

Een 43-jarige man uit Utrecht werd donderdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van kleding uit een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Bij het verlaten van de winkel aan de Amsterdamsestraatweg ging het alarm af, waarop personeel constateerde dat de Utrechter kledingstukken in zijn bezit had. De Utrechter werd overgedragen aan de politie, die te boek bleek te staan als veelpleger.

Een 36-jarige vrouw uit Utrecht werd donderdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van bier uit een winkel aan de Antonius Matthaueslaan. De vrouw bleek drie six packs bier te hebben gestolen, maar dat was gezien door een getuige die het winkelpersoneel inseinde en de vrouw aanhield. De vrouw werd overgedragen aan de politie.

Gezochte man alsnog aangehouden

UTRECHT Een 46-jarige man uit Utrecht is donderdagmiddag aangehouden wegens onttrekking aan detentie zonder beveiligd toezicht. Politiemensen zagen tijdens de surveillance op de Weerdsingel dat twee mannen een personenauto voortduwden.

Bij navraag bleek dat de eigenaar van de auto de gezochte Utrechter betrof. De Utrechter werd vervolgens aangehouden en ingesloten.