Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 september 2004


Eefde - Auto in het water

Donderdagavond (23/9) raakte rond 21.45 uur bij de Eefdese brug bij het Twentekanaal de auto van een 32 jarige Deventenaar te water. De man wilde bij brug gaan vissen en had zijn auto aan de waterkant geparkeerd. Toen hij de vishengels uit de auto wilde halen, rolde de auto het water in. Door de stroming was de auto onder water geraakt en naar de overkant gedreven. De brandweer moest eraan te pas komen om de auto uit het water te halen. Duikers konden de auto lokaliseren, waarna het uit het water getakeld kon worden.


Eerbeek - Voetganger raakt gewond

Donderdagmiddag (23/9) raakte een 92 jarige man uit Eerbeek gewond. De man werd aangereden door een 66 jarige Brummenaar, die op het Oranje Nassauplein achteruit reed en de man over het hoofd zag. De Eerbekenaar werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Terwolde - Woningbrand

Donderdagmorgen (23/9) raakte een woning aan de Melkleenweg gedeeltelijk verwoest door brand. Rond 09.00 uur werd de brand ontdekt door de bewoners. Brandweerkorpsen uit Terwolde, Deventer en Twello bestreden het vuur. Van de woning brandde het middelste gedeelte, met een rieten dak, geheel uit. De rest van de woning had aanzienlijke rook- en waterschade. De brand is vermoedelijk ontstaan door een waxinelichtje.


Zutphen - Aanhouding na aantreffen vuurwapen

De politie heeft donderdag (23/9) een 24-jarige inwoner uit Zutphen aangehouden. De politie kreeg een melding, dat er in de Staatsliedenbuurt vanaf een balkon was geschoten.
In de woning van de man werd bij controle een vuurwapen aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en de man werd voor onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Twello - 54 bestuurders te snel

Het politieteam verkeershandhaving heeft donderdag (23/9) bij een controle op de Voordersteeg 54 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 177 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km. Er is hier 50 km toegestaan.
Tijdens de controle werd tevens een bestuurder uit Twello bekeurd. De auto voerde aan de voorzijde rood licht. Dit is erg verwarrend voor het overige verkeer èn verboden, reden waarom de bestuurder een bekeuring van E 95,- heeft gekregen.


EINDE BERICHTEN



---- --