Politie Zuid-Holland-Zuid


24/09 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden


24-09-2004 - persberichten district II

ACHT AUTOS GESTOLEN
MEERKERK Bij een bedrijf aan de Energieweg zijn tussen 22 september
19.00 uur en 23 september 07.30 uur acht tweedehands personenautos gestolen. De daders forceerden een hek, verplaatsten enkele voertuigen en namen de autos weg. De politie doet onderzoek.

GETUIGENOPROEP ONGEVAL
SLIEDRECHT Donderdagmiddag 23 september is een 73-jarige vrouw uit Sliedrecht gewond geraakt toen zij door een tiener op de fiets omver gereden werd en ten val kwam. De vrouw liep op het trottoir op de Thorbeckelaan toen zij plotseling aangereden werd door een jongen op de fiets die vermoedelijk van de Kamerlingh Onnesweg af kwam. Hierbij kwam de vrouw ten val. De jongen is, zonder zich om de vrouw te bekommeren, doorgereden richting de dijk. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval, met name naar de vrouw die de man van het slachtoffer thuis heeft gewaarschuwd. Ook de vrouw die het slachtoffer direct na haar val opving, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Het signalement van de dader luidt: ongeveer 16 jaar, getinte huidskleur, zwart haar, donkere (vermoedelijk blauwe) trui en broek, donkere baseballpet, en een shirt met een lichte print. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer
0900-8844 (lokaal tarief). De vrouw is voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zij bleek een schouder uit de kom te hebben en letsel aan haar gezicht te hebben. Inmiddels heeft de vrouw het ziekenhuis verlaten.

RIJBEWIJS KWIJT
HARDINXVELD-GIESSENDAM Donderdagavond 23 september is een 60-jarige man uit Schelluinen aangehouden en zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel drank (950 ugl) op bijzonder verkeersgevaarlijke situaties op de A15 veroorzaakt had. De man reed over een weggedeelte van de snelweg dat afgekruist was omdat daar eerder die avond een aanrijding geweest was. Hierbij raakte hij een pion die daar ter beveiliging was neergezet. Bij de afslag Gorinchem kon de man door agenten klem gereden worden. Hij verklaarde niet verkeersgevaarlijk gereden te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kan op een dagvaarding van justitie rekenen.
VIANEN Vrijdagmorgen 24 september is een 34-jarige man uit Beesd zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel drank op de Bentz Berg reed. Bij controle op het politiebureau blies de man ver boven de streep: 720 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen.

BEDREIGING
GORINCHEM Donderdagavond 23 september is een 34-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij op de Appeldijk een 40-jarige vrouwelijke medewerker van de Stichting Veiligheid en Toezicht (SVT) bedreigd en beledigd had. De vrouw wilde de man een bekeuring geven omdat hij geen geldige parkeerkaart had. Dit beviel de man kennelijk niet, waarop hij de vrouw bedreigde en beledigde. Gealarmeerde agenten konden de man kort hierna aanhouden.

REGIONAAL POLITIEMANNENKOOR VERZORGT LUSTRUMCONCERT Samenwerking met Philharmonisch orkest
REGIO Het Regionaal Politiemannenkoor Zuid-Holland-Zuid verzorgt op zaterdag 2 oktober een lustrumconcert in samenwerking met het Philharmonisch orkest uit Dordrecht. Het concert wordt gehouden in het Benevia muziekcentrum aan de Spirea in Dordrecht. De avond start met een optreden van het Philharmonisch Orkest uit Dordrecht. Na de pauze zingt het Politiemannenkoor een mix van populaire- en musicalliederen. Solisten op deze avond zijn de zangeres Annette Bekker en pianist Wim de Korver, die ook zorgt voor de muzikale begeleiding van het koor. De algehele muzikale leiding die avond is in handen van de vaste dirigent van het koor, Johan den Hoedt.
Het muziekcentrum is die avond open vanaf 19.30 uur. Het concert start omstreeks 20.00 uur en is rond 22.30 afgelopen. Belangstellenden kunnen kaarten a 7,50 kopen in het politiebureau aan de Nassauweg in Dordrecht of op de avond zelf in het muziekcentrum.

ACHTERGRONDINFORMATIE KOOR
Het koor heeft ongeveer 40 leden, die werken in de actieve politiedienst of ondersteunende afdelingen in een uit 20 gemeenten bestaande politieregio. Het gebied wordt begrensd door de rivieren de Merwede, de Lek en het Hollands Diep. Enkele koorleden zijn partner of familielid van een korpslid.De muzikale leiding van het koor is sinds oktober 2003 in handen van dirigent Johan den Hoedt. OPTREDENS
Het politiemannenkoor ZHZ heeft al diverse optredens verzorgd. Een greep daaruit: TV-optreden in het programma "Nederland Zingt" en deelname aan Nationale Politieconcerten, Bevrijdings- en Oranjeconcerten. Zelf organiseerde het koor een succesvol benefietconcert voor de slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Ook organiseerde het mannenkoor een succesvol kerstconcert, waaraan ook de bekende pianist Jan Vayne meewerkte.
REPERTOIRE
Het koor kan een programma bieden van anderhalf á twee uur. Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat uit klassiek, populair en bekende nummers uit musicals. Het koor zingt de nummers in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Russisch en Latijn. Een greep uit het repertoire: I am sailing, Some enchanted Evening (uit de musical South Pacific) O when the saints Yesterday, The Wild Rover, One Hand One Hard, The Rose, Land van Maas en Waal en Bright Eyes.

ACHTERGRONDINFORMATIE DIRIGENT

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Na orgellessen van H. Reinsaard en Frans van Tilburg studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigenten opleiding van het SNK waar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren. Momenteel is Johan als organist verbonden aan de Nederlands Hervormde Singelkerk te Ridderkerk en de Nederlands Hervormde Elim kerk in Hendrik Ido Ambacht.

Daarnaast geeft Den Hoedt orgel- en pianoles en begeleidt regelmatig koren en solisten. Ook is hij dirigent van het Nederlands Hervormd Jongerenkoor Salvation in Hardinxveld Giesendam, het Regionaal politiemannenkoor Zuid-Holland-Zuid in Dordrecht, Jongerenkoor Stay Close in Brandwijk, Christelijk Gemengd Koor Maranatha in Rotterdam, Interkerkelijk Koor Kaïros in 's-Gravendeel en Interkerkelijk Jongerenkoor Nadiah in het Brabantse Giessen-Rijswijk.