Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht 24-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Gesprek, workshop en informatie Bureau Veenendaal centraal bij Landelijke Politiedag

VEENENDAAL Inwoners van het district Heuvelrug krijgen op zaterdag 9 oktober gelegenheid om in gesprek te gaan met medewerkers van de politie. Dit gebeurt in het kader van de Landelijke Politiedag. Ook kunnen belangstellenden een workshop Opsporing bijwonen en is volop informatie verkrijgbaar over het politiewerk.

De Landelijke Politiedag is voor belangstellenden bij uitstek een gelegenheid om in contact te komen met het politiewerk. Omdat vorig jaar met een groots open huis het nieuwe districtsbureau in Veenendaal officieel werd geopend, is de Politiedag dit jaar anders van opzet. Zo vinden er geen demonstraties plaats en zijn geen politiebureaus in dit district ter bezichtiging opengesteld.

Informatie, gesprek en workshop

Inwoners van het district Heuvelrug, die belangstelling hebben in het politiewerk, zijn echter meer dan welkom op de 2e etage van het bureau in Veenendaal. Daar zijn namelijk drie ruimtes ingericht.

Op het balkon zijn verschillende stands waarin informatie verkrijgbaar is over het politiewerk.

In een zaal daarnaast starten om 11.00, 12.00, 14.00 en 15.00 uur gespreksbijeenkomsten. Aan de hand van actuele stellingen gaan politiemedewerkers in gesprek met aanwezige belangstellenden. Themas kunnen zijn: aanpak veelplegers, overlast, burgernet, kerntaken politie, enz.

De derde ruimte is ingericht voor het bijwonen van een workshop over Opsporing. Hierin geven politieagenten informatie over de politie en de rol die met name Opsporing heeft. Kunnen inwoners zelf nog een steentje bijdragen aan de opsporing? De workshops beginnen om 10.30,
11.30, 13.30 en 14.30 uur.

Alle inwoners van het district Heuvelrug (betreffende de gemeenten Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Doorn, Amerongen, Leersum, Maarn en Wijk bij Duurstede) kunnen zich kosteloos opgeven voor een van de workshops. Opgeven kan tot 3 oktober via Politiedistrict Heuvelrug, t.a.v. de afdeling Communicatie, Antwoordnummer 1018, 3900 VB Veenendaal. In de aanmelding aangeven naar welke activiteit en welke tijd de aandacht uitgaat (workshop en/of gespreksbijeenkomst).

Ook is het mogelijk via internet op te geven. Op www.politie.nl/utrecht kunnen belangstellenden via de link Open dag 9 oktober zich eveneens aanmelden.

Zonder tegenbericht zijn deze belangstellenden welkom op de door hun zelf aangegeven activiteit en tijd.

Aanmelding Landelijke Politiedag

0 Ik kom op zaterdag 9 oktober naar de landelijke politiedag.

0 Wij komen op zaterdag 9 oktober naar de landelijke politiedag metpersonen

Mijn/onze belangstelling gaat uit naar de workshop Opsporing:


0 10.30-11.30 uur


0 11.30-12.30 uur


0 13.30-14.30 uur


0 14.30-15.30 uur

Gespreksbijeenkomst:


0 11.00-12.00 uur


0 12.00-13.00 uur


0 14.00-15.00 uur


0 15.00-16.00 uur

Gegevens:

naam

adres

woonplaats..

telefoon

e-mail

Deze aanmelding digitaal verzenden via de button www.politie.nl/utrecht (link: open dag 9 oktober) of opsturen naar:

Politiedistrict Heuvelrug

t.a.v. afd. communicatie

Antwoordnummer 1018


3900 VB Veenendaal

Ontucht- en schennispleger bekent reeks feiten

EDE/VEENENDAAL - De 47-jarige Edenaar die op 10 september in Veenendaal is aangehouden, heeft een lange reeks ontucht- en schenniszaken ten overstaan van voornamelijk jonge kinderen toegegeven.

In de door politie en justitie onderzochte periode van ongeveer een jaar zijn zo'n 28 zaken aan het licht gekomen in Renkum, Ede, Lunteren, Wageningen en Veenendaal. De man is in bewaring gesteld. Nadere bijzonderheden worden vanwege de soms emotionele reacties bij de kinderen niet gegeven.