Ingezonden persbericht


BOEING EN SIEMENS ONDERTEKENEN OVEREENKOMST

Berlijn, 24 september 2004 - Boeing en Siemens willen op technologisch gebied nauwer samenwerken. De twee ondernemingen hebben een overeenkomst ondertekend waarin zij de basisprincipes hiervoor hebben vastgelegd. Deze overeenkomst is één van de belangrijke gespreksonderwerpen voor de ontmoeting vandaag van Harry C. Stonecipher, President en CEO van Boeing en Horst Teltschik, President Boeing Duitsland met Heinrich von Pierer, CEO van Siemens en Klaus Kleinfeld, plaatsvervangend CEO van Siemens, in Erlangen in Duitsland.

Siemens en Boeing hebben reeds succesvol samengewerkt op voorgaande projecten, die zich met name richtten op veiligheidsoplossingen. In 2002 hebben Boeing en Siemens met succes Explosive Detection Systems geïnstalleerd op 438 luchthavens in de Verenigde Staten. De intentie van de nieuwe overeenkomst is de vaststelling van de basisprincipes voor de uitbreiding van de gezamenlijke technologische activiteiten tussen de twee ondernemingen.

De samenwerking tussen twee van de meest toonaangevende high-tech ondernemingen ter wereld biedt grote synergiemogelijkheden en onderstreept het belang dat Boeing hecht aan samenwerking met ondernemingen in Duitsland, Europa en andere gebieden ter wereld, zegt Stonecipher.

Boeing en Siemens staan voor innovatieve producten en oplossingen. Ons technologisch partnership opent belangrijke kansen op de wereldmarkt, voegt Von Perrier toe.

# # #