1e persbericht van vrijdag 24 september 2004

Eindhoven 24-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Brandende vrachtauto in coffeeshop

Vrijdag om 2.30 uur zijn onbekenden met een vrachtauto (trekker) achteruit een coffeeshop aan de Stuiverstraat binnen gereden. Daarna hebben zij de trekker in brand gezet. De daders zijn daarna gevlucht. De trekker bleek gestolen te zijn. De brandweer heeft het vuur geblust. De coffeeshop is ernstig beschadigd. De politie onderzoekt de zaak.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Op het Stationsplein is vrijdag om 4.25 uur een 30-jarige Spanjaard aangehouden. Hij had een 29-jarige man uit Best geslagen en gebeten. Waar de ruzie over ging is niet bekend. De verdachte is ingesloten.

Nuenen: Jongen van bromfiets beroofd

Een zeventienjarige Eindhovenaar is donderdag rond 22.25 uur op de Laan van Nuenhem van zijn Gilera bromscooter beroofd. Twee jongens lieten hem en zijn vriend in een tunneltje stoppen. De Eindhovenaar moest onder bedreiging van een mes de bromfiets afgeven. Hij deed aangifte.

Mierlo: Mannen onder verdachte omstandigheden aangehouden

Op de Ambachtsweg zijn vrijdag om 1.45 uur drie Eindhovenaren van 16, 17 en 18 jaar oud aangehouden. De politie kreeg een melding dat ingebroken werd in een computerbedrijf. De politie trof de drie bij het bedrijf. Zij waren met een auto en bij de auto lag een kentekenplaat die niet bij hun auto hoorde. De kentekenplaat bleek gestolen te zijn van een auto in Mierlo. In de auto van de Eindhovenaren lag allerlei inbrekersgereedschap. Er was niet ingebroken in het bedrijf. De drie Eindhovenaren zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Handel: Man betrapt bij diefstal

In zijn woning in Handel is donderdag om 22.25 uur een 42-jarige man aangehouden. De eigenaar van een bedrijf aan de Fuik in Handel had eerder op de avond twee mannen op zijn bedrijfsterrein betrapt. Zij waren bezig roestvrij staal op een aanhanger te laden. De eigenaar van het bedrijf was gewaarschuwd door voorbijgangers. De twee dieven konden met de auto wegrijden, de aanhanger lieten zij achter. De eigenaar nam het kenteken van de auto op en de politie kon de man aanhouden. De verdachte uit Handel is ingesloten voor onderzoek. De andere dader is nog niet aangehouden.

Milheeze: Inbreker aangehouden

Een 31-jarige Portugese man is vrijdag om 5.20 uur op de Milheesestraat aangehouden. De man was door een medewerker van een bedrijf aan de Milheesestraat betrapt na een alarmmelding. De verdachte had een ruit vernield en was in het bedrijf toen de medewerker ter plaatse kwam. De gewaarschuwde politie hield de man aan en sloot hem in voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Auto gestolen

In de avond en nacht van donderdag op vrijdag is in Valkenswaard aan de Norbertusdreef een groene Volkswagen Golf met het kenteken JV-BJ-90 gestolen.

Valkenswaard: Kassa gestolen

Vrijdagmorgen om 5.15 uur is ingebroken bij een winkel aan de Bakkerstraat in Valkenswaard. De dader vernielde met een stoeptegel een ruit van de winkeldeur. De eigenaar werd wakker van de knal en zag nog juist de dader met de winkelkassa onder zijn arm in een donkerrode bestelauto stappen. Hij reed weg in de richting van de Leenderweg. In de kassa zaten bonnetjes en een paar honderd euro wisselgeld.

Gemert Laarbeek: Zesendertig bekeuringen bij bromfietscontroles

De politie heeft donderdag in Gemert Laarbeek verkeerscontroles gehouden waarbij speciaal gelet werd op bromfietsers. In Gemert op de Komweg controleerde de politie tussen 16.00 en 18.00 uur. Daar gingen tweeëntwintig bromfietser op de bon. In Beek en Donk werd op de Koppelstraat gecontroleerd. Daar werden veertien bromfietsers op de bon gezet. Verreweg de meeste bromfietsen waren opgevoerd.