Politie Gelderland-Midden

Scherpenzeel; politie zoekt getuigen poging tot overval
Publicatiedatum: 24-09-2004

De politie in de unit Noord is op zoek naar getuigen van een poging tot gewapende overval op een bankfiliaal aan de Dorpsstraat in Scherpenzeel. Daar probeerde rond 09.00 uur een vooralsnog onbekende man de bank binnen te komen. Omdat een alerte medewerker de omstandigheden waaronder de man aankwam niet vertrouwde, hield hij de bank gesloten. De verdachte is dus niet binnen geweest.

Een eerste onderzoek leert, dat er getuigen zijn waar de politie graag mee in gesprek wil komen. Zo moet er een witte auto stil gestaan hebben achter de donkergrijze personenauto waar de verdachte uit kwam. Met deze auto is de verdachte ook onverrichter zake weer vertrokken. De bestuurder en eventuele inzittenden van de witte auto zijn dus belangrijke getuigen voor de politie.

Andere getuigen
Ook is inmiddels bekend dat getuigen zich in de bank gemeld hebben met concrete informatie, alleen hebben zij hun personalia niet opgegeven. Ook met hen wil de politie graag in contact komen. Overigens geldt dat sowieso voor mensen die informatie hebben over de toedracht van dit misdrijf, dan wel weten of hebben gehoord wie voor dit feit verantwoordelijk is. Alle getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel over informatie beschikken die van betekenis zou kunnen zijn voor de oplossing van dit feit, worden verzocht te bellen met de recherche in de unit Noord (Barneveld) op telefoonnummer 0900 - 8844.

Feiten
Rond 09.00 uur komt de verdachte in een donkergrijze personenauto de Dorpsstraat op rijden. De auto komt met piepende banden tot stilstand, waarna de verdachte linea recta op de bank af loopt. Als deze gesloten blijft, loopt de verdachte terug naar de donkergrijze auto en rijdt deze weg richting Woudenberg. Nadere bijzonderheden ontbreken op dit moment.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---