Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


24 september 2004


Doetinchem - Fietsster raakt gewond


Een 47 jarige Doetinchemse is donderdag (23/9) rond 08.50 uur gewond geraakt na een aanrijding. Een 41 jarige bestuurster uit Doetinchem reed met haar auto over de Haareweg en nam op de kruising met de Duval Slothouwerstraat de bocht te ruim, zodat ze op de andere weghelft terecht kwam. Hierdoor ontstond de aanrijding met de fietsster. Zij werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Lichtenvoorde - Auto in de sloot


Donderdag (23/9) rond 11.45 uur raakte een 22 jarige Lichtenvoordse met haar auto van de weg en belandde in een sloot. De Lichtenvoordse reed over de Boschlaan in de richting van Beltrum. Vlak na het kruispunt met de Rouwhorsterdijk kwam zij door onbekende oorzaak in de berm, raakte een boom en kwam in de sloot terecht. Een passerende bestuurder heeft zich over de vrouw ontfermd en haar uit de auto geholpen. De Lichtenvoordse werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Hengelo - Kop - staartaanrijding


Bij een aanrijding op donderdag (23/9) rond 15.30 uur op de Vordenseweg, raakte een 14 jarig meisje uit Hengelo (Gld) licht gewond. Haar moeder, een 41 jarige Hengelose stopte op de Vordenseweg om af te slaan. Een 31 jarige bestuurder uit Zelhem zag dit te laat en botste tegen de auto van de Hengelose. Het meisje zat in de auto bij de Hengelose en moest zich onder doktersbehandeling stellen.


Doetinchem - Drankrijder betrapt


Een 36 jarige automobilist uit Doetinchem bleek in de nacht van donderdag op vrijdag (24/9) bij een politiecontrole op de JF Kennedylaan onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De man kreeg een boete.


Westendorp - Woninginbraak


In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Doetinchemseweg. Weggenomen werden onder andere een portemonee, een hoes van een stoel en flessen sterke drank. Men wist binnen te komen door een deur te forceren.


Zeddam - Reeks inbraken


In de nacht van woensdag op donderdag werd bij vier winkels en horecagelegenheden ingebroken. Van alle panden aan de 's Heerenbergseweg, de Zeddamseweg en de Kilderseweg werd een deur forceren. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.


Aalten - 2 bestuurders te hard


Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie donderdagmorgen (23/9) gecontroleerd aan de Bolwerkweg. Van de 60 gecontroleerde bestuurders reder en twee te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km. Hier geldt een max. snelheid van 80 km.


Winterswijk - Offensief houd de fiets.

Oók de afgelopen weken is het Winterswijkse project om fietsendiefstal tegen te gaan weer succesvol geweest.
Begin september werd een jongeman van 19 jaar betrapt bij een fietsendiefstal. Hij probeerde op de Markt een slot open te breken. In dezelfde periode betrapten 2 agenten een jongeman bij het stelen van een fiets op het station.


Kort daarna werd een in april 2004 gestolen fiets aangetroffen op de Europalaan. Deze fiets was destijds bij mensen aan de Bargerstegge achter de woning weggehaald.
Na een buurtonderzoek van de politie werd de nieuwe eigenaar als heler gehoord en in een later stadium als de steler. De steler was een Winterswijkse veelpleger. Hij in verzekering gesteld.
Op dezelfde dag (10 september) werd op de Wielewaalstraat een in januari 2004 in Westerbork gestolen fiets aangetroffen. Ook deze fiets was destijds achter een woning weggehaald. De framenummers waren uit de fiets verwijderd. De nieuwe eigenaar werd als heler gehoord. Een onderzoek naar de steler wordt ingesteld.
Verder werden nog gestolen fietsen uit Winterswijk , Doetinchem en Lichtenvoorde aangetroffen.
Alle gestolen fietsen zijn teruggegaan naar de rechtmatige eigenaren. Het betroffen veelal duurdere A-merk fietsen.
Behalve dat je als heler je fiets in moet leveren, legt justitie ook nog eens een boete van 260 euro op voor heling van een fiets.


De laatste tijd worden op de zaterdag langs de rand van het centrum dure fietsen gestolen. Waarschuw de politie als u iemand met een afgesloten fiets ziet slepen, dit is namelijk niet gewoon. Verder zet uw fiets ook bij uw woning op slot er zijn dieven die hierop loeren. Koop nooit een fiets op straat, maar bij de erkende rijwielhandelaar.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --