Comité tegen uitgraven Westerstraat opent Website

http://www.westerstraat.com/

AMSTERDAM, 20040924 -- Het 'Comité tegen nattigheid in de Westerstraat' heeft op woensdag 22 september 2004 een eigen website geopend met als webadres www.westerstraat.com/.


Deelraadbestuurder Guido Frankfurther heeft op 2 september met het publiceren van het 'Haalbaarheidsonderzoek opengraven grachten' het debat geopend over het opengraven van een gracht in de Jordaan.

Het 'Comité tegen nattigheid in de Westerstraat' heeft zich tegen de plannen van Frankfurther uitgesproken.

Sindsdien is het Comité koortsachtig aan het werk om een tegengeluid te formuleren en uit te dragen.

Tot nu toe werd vanuit het Stadhuis en de Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad via de website www.opendegrachten.nl/ zeer eenzijdig geargumenteerd voor het ontdempen van grachten in de Jordaan.

Met de eigen website hoopt het Comité bij te dragen aan een meer afgewogen oordeel over het ontdempen van grachten in de Jordaan.
Vooral de eenzijdig historische benadering en argumentatie van de voorstanders stoort zeer.

Op het eerste gezicht lijkt het 'leuk' om wat grachten te ontdempen. Bij enig doordenken blijkt het ontdempen niet zo simpel en helemaal niet meer echt leuk. Vooral niet voor de zeer vele direct betrokkenen.
De gehele binnenstad zal bij ondeugdelijke financiering nog jaren de gevolgen voelen.

Op woensdag 29 september 2004 zal er een inspraakavond gehouden worden in de Rode Hoed. De bijdrage van verschillende leden, bewoners, ondernemers en marktkooplui zullen op de Website gepubliceerd worden.