Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst - bromfietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 24-09-2004

Een 21-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg Zuid in Elst. Het ongeval gebeurde rond half vijf, toen een 65-jarige Elstenaar op de fiets de rijbaan overstak. De Arnhemmer reed op dat moment op zijn bromfiets en schrok kennelijk van de overstekende fietser. Door zijn schrikreactie verloor hij de macht over het stuur en belandde via een naast de weg gelegen grasveld en een muurtje in een struikgewas. Daarbij liep de Arnhemmer een flinke wond op aan zijn been. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate in zijn woonplaats. De fietser was met de schrik vrij gekomen. De bromfiets van de Arnhemmer is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Bovendien bleek dat de Arnhemmer een ontzegging van de rijbevoegdheid had voor het besturen van motorrijtuigen. Deze bevoegdheid was hem door de rechter opgelegd en geldt ook voor bromfietsen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - man aangehouden in gestolen auto

Publicatiedatum: 24-09-2004

Surveillerende agenten hebben donderdagochtend op de A325 bij Elst een 22-jarige man uit Breda aangehouden. De man werd slapend aangetroffen in een auto op een parkeerplaats. De auto waarin hij lag bleek als gestolen te zijn opgegeven. De man werd vervolgens aangehouden en de auto voor technisch onderzoek veiliggesteld. Later bleek dat de auto eigendom was van een familielid van de verdachte. De auto zou zonder toestemming zijn meegenomen. Door een vriendin van de Bredanaar, een 22-jarige vrouw uit Duiven, was ook aangifte gedaan van diefstal of verduistering van geld en een telefoon. De verdachte Bredanaar is na verhoor weer op vrije voeten en had de feiten bekend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar-Zevenaarder loopt tegen de lamp bij winkeldiefstal
Publicatiedatum: 24-09-2004

Een 26-jarige man uit Zevenaar is donderdagavond door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man liep tegen de lamp nadat hij door het personeel van een zaak aan de Kampsingel was betrapt. Hij zou zonder betalen de zaak zijn uitgelopen met levensmiddelen. Nadat de politie was gewaarschuwd werd de Zevenaarder aangehouden. De man bekende de diefstal en is na verhoor weer vrijgelaten met een dagvaarding. Bovendien werd hem door de zaak een winkelverbod opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst/Zevenaar - verkeerscontroles in Rivierenland
Publicatiedatum: 24-09-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag op verschillende plaatsen in het district Rivierenland verkeerscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:

- Andelst, Wageningsestraat (binnen de bebouwde kom), snelheidscontrole tussen 21.00 en 23.00 uur. Tussen die tijdstippen passeerden ruim 200 bestuurders de radar. Daarvan reden er 57 harder dan de voorgeschreven 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid: 94 km/u.
- Heteren, Boltweg (binnen de bebouwde kom), snelheidscontrole tussen 19.00 en 20.30 uur. Onder 377 passanten werden 7 snelheidsovertreders beboet. Daarbij werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 102 km/u, terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Van een van de bestuurders, een 36-jarige Elstenaar, werd een radardetector in beslag genomen.

- Heteren, Flessestraat (binnen bebouwde kom), snelheidscontrole tussen 19.00 en 20.15 uur. In totaal 8 van de ruim 300 gecontroleerde bestuurders reed harder dan was toegestaan.

- Babberich, Beekseweg (buiten de bebouwde kom), snelheidscontrole tussen 08.15 en 14.15 uur. Van de 1640 gecontroleerde passanten waren er 20 die te hard reden.

- Zevenaar, Hengelder, uitgebreide verkeerscontrole tussen 07.30 en 11.30 uur. In totaal 12 bestuurder gingen op de bon wegens te hard rijden. Drie bestuurders werden bekeurd wegens het niet dragen van de gordel. Nog eens vijf bestuurders kregen een bekeuring wegens technische mankementen.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen. Boetes voor te hard rijden zijn terug te vinden in de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden