Politie Gelderland-Zuid

Dronken automobilisten

Nijmegen/Tiel/Druten 24-09-2004 - (09)

In Nijmegen werden in de nacht van donderdag op vrijdag twee bestuurders betrapt die teveel gedronken hadden. Rond 02.20 uur zagen agenten een personenauto slingerend over de Muntweg rijden. De 36-jarige bestuurder uit Altforst is aangehouden en blies bij analyse van zijn adem 665 Ug/l terwijl de limiet 220 Ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem was al vaker proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed.

Rond 01.05 uur zagen agenten een personenauto over de Lankforst 10de straat in Nijmegen met hoge snelheid rijden en de auto slingerde. Zij lieten de bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Nijmegen, stoppen en lieten haar blazen. Toen de alcotester aangaf dat zij vermoedelijk teveel gedronken had werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij analyse van haar adem bleek dat zij 400 Ug/l blies. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

In Tiel betrapten controlerende agenten vrijdagmorgen rond 01.25 uur een 38-jarige Tielenaar die in een personenauto over de Sint Walburgstraat reed. Ook hij had vermoedelijk teveel gedronken. Op het politiebureau bleek bij analyse van zijn adem dat hij 455 Ug/l blies. Hij kreeg eveneens een proces-verbaal.

In Druten werd een 44-jarige Drutenaar betrapt die vrijdagmorgen rond 00.30 uur over de Stationsstraat reed. Ook hij werd onderworpen aan een ademanalyse waarbij bleek dat hij 585 Ug/l blies. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een proces-verbaal.