Haagse Hogeschool

24 september 2004

Sportopleidingen Haagse Hogeschool werken intensief samen met mbo instellingen

Vandaag hebben de sportopleidingen op mbo- en hbo-niveau een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Mondriaan onderwijsgroep, het Albedacollege, het CIOS Goes (ROC Zeeland) en de Haagse Hogeschool gaan zich samen inspannen om mbo-studenten beter voor te bereiden op het hoger onderwijs en de studieresultaten van de mbo-studenten in het hbo te verhogen.

Op initiatief van de Haagse Hogeschool hebben de scholen met elkaar afgesproken de komende drie jaar intensief te gaan samenwerken op het gebied van voorlichting, studiebegeleiding en gezamenlijke projecten. De samenwerkingsovereenkomst is het eindresultaat van het project 'Verschilanalyse mbo-hbo Sport en Bewegen'. Dit project is afgelopen jaar van start gegaan. Het adviesbureau Thymoksha heeft in opdracht van de afdeling Sport van de Haagse Hogeschool verschillende onderzoeken uitgevoerd en de uitkomsten verwerkt in deze samenwerkingsovereenkomst.

Op de Haagse Hogeschool worden de opleidingen Sportmanagement (Sport en Bewegen) en de Opleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) aangeboden. Bij de Mondriaan onderwijsgroep leidt men op tot Sport- en Bewegingsbegeleider, -leider en -coördinator.