Ingezonden persbericht


Lisse, Nederland
24 september 2004

Nieuw kapitaal voor Swets & Zeitlinger

- EUR 45 miljoen nieuw kapitaal voor Swets & Zeitlinger

- Investeringen in E-faciliteiten ter versterking van activiteiten

- Jaarcijfers 2003 goedgekeurd

Koninklijke Swets & Zeitlinger Holding N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het eigen vermogen wordt versterkt met EUR 45 miljoen. De aandelen zullen onderhands worden geplaatst bij bestaande aandeelhouders, waaronder NPM Capital en Cobepa. De gelden zullen worden gebruikt voor versnelde investeringen in e-services, versterking van de balans en zullen een financieel stabiele basis bieden voor zowel het aankomende seizoen van nieuwe uitgaven alsook voor de lange termijn. Daarnaast is de onderneming een meerjarige bankfaciliteit van EUR 150 miljoen overeengekomen met ABN AMRO en ING, waarmee onder meer de vooruitbetalingen van klanten worden gegarandeerd.

Paul de Bruin, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, zei: "De kapitaalinjectie van EUR 45 miljoen door de aandeelhouders is een duidelijke blijk van vertrouwen. We zullen onze investeringen in e-services versnellen en zullen deze gelden ook aanwenden voor de herstructurering van de onderneming als onderdeel van ons voortdurende streven de efficiency te vergroten."

Roelof Prins, Managing Director of NPM Capital, zei: "We hebben veel vertrouwen in de toekomst van deze onderneming, die een track record heeft van meer dan honderd jaar. We zijn ervan overtuigd dat Swets & Zeitlinger met deze kapitaalinjectie ook in de toekomst succesvol zal zijn."

Op de vandaag gehouden aandeelhoudersvergadering zijn de jaarcijfers 2003 goedgekeurd. Swets & Zeitlinger behaalde een omzet van EUR 986 miljoen, een operationele winst van EUR 8,5 miljoen en een nettoverlies, na buitengewone lasten, van EUR 11,0 miljoen. Het netto resultaat exclusief eenmalige lasten van EUR 18,2 miljoen bedroeg EUR 7,3 miljoen.

Over Koninklijke Swets & Zeitlinger
Koninklijke Swets & Zeitlinger is een wereldwijd opererend uitgeef- en informatieconcern met circa 1.200 medewerkers in 23 landen, met het hoofdkantoor in Lisse. Swets & Zeitlinger is 's werelds grootste distributeur en service provider van wetenschappelijke en professionele informatie. Het concern richt zich met haar diensten op de academische markt, bedrijven en overheden. De dienstverlening van Swets & Zeitlinger omvat het aanbieden en managen van zowel print als elektronische informatie voor professionele klanten. Deze activiteiten zijn ondergebracht in vier divisies: Extenza, Swets Information Services, Swets Backsets Service en Swets Farrington Document Systems.

Media Contact
Marianne Sassen
Communication Manager
Swets Information Services
Postbus 830
2160 SZ Lisse
T +31 (0)252 435 389
F +31 (0)252 415 888
E press@nl.swets.com
www.swets.com