Time : 1:28:01 PM
Date : Friday, September 24, 2004
Sender Name: SETCa-BBTK

BBTK VERNIEUWT FEDERAAL SECRETARIAAT

Het Federaal Comité van de BBTK (bediendenbond van het ABVV) heeft op vrijdag 24 september zijn Federaal Secretariaat vernieuwd en uitgebreid.

Deze aanpassingen zijn toch doorgevoerd, niettegenstaande Carlos Polenus (voormalig Ondervoorzitter van de BBTK) de overstap naar het ABVV niet heeft kunnen maken.
Carlos Polenus blijft lid van het Federaal Secretariaat, belast met de internationale dossiers.
Erwin De Deyn werd verkozen tot Ondervoorzitter. Erwin De Deyn is al 25 jaar actief op het Federaal Centrum van de BBTK : eerst in de vormingsdienst, sinds 1992 als Federaal Secretaris verantwoordelijk voor distributie en andere dienstensectoren.
Jean-Michel Cappoen werd verkozen tot Algemeen Secretaris, een functie die vacant was sinds het vertrek van T. Nollet. Ook Jean-Michel Cappoen maakte reeds deel uit van het Federaal Secretariaat, sinds de fusie van de Centrale van het Boek met de BBTK in 1998. Naast Pers en Media zal hij zich bezighouden met de sector Financiën.
Het Federaal Secretariaat werd verder uitgebreid met de verkiezing van 2 nieuwe vrouwelijke Federale Secretarissen : Pia Desmet en Myriam Delmée. 3 van de 10 leden van het Federaal Secretariaat zijn nu vrouwen. Nog niet volledig proportioneel aan het vrouwelijke aandeel in het ledenbestand, maar in elk geval een stap in de goede richting.
Pia Desmet is al meer dan 20 jaar lang vakbondssecretaris bij de BBTK van Gent.
Myriam Delmée, werkt al 4 jaar op de BBTK Federaal, nadat ze terreinwerk verrichte in de gewestelijke afdeling van Bergen. Beiden worden belast met de sector Financiën en een deel van de sector Handel.

Christian. ROLAND
Voorzitter BBTK-SETCa

Meer info:

Erwin De Deyn : 0475/27 31 33
Christian Roland : 0475/34 94 61