Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


24 september 2004


Hattem - drankrijder betrapt bij verkeersongeval.
Een 20-jarige automobilist uit Heerde raakte op vrijdag (24-09) de macht over het stuur kwijt op de A-28. De man wilde rond 02.30 uur van de A28 naar de A50 afslaan. In de bocht van de afrit schoof zijn auto opeens naar links, draaide daardoor 180 graden en botste tegen de rechter vangrail. Door deze manoeuvre raakte de gehele linkerzijde van de auto beschadigd en brak het linker achterwiel af. De brandweer kwam ter plaatse ivm het lekken van benzine uit de auto op het wegdek. De bestuurder werd een blaasproef afgenomen en bleek onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 0,6 en er werd een proces-verbaal opgemaakt. De auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Hattem - vrouw raakt bekneld onder hooibaal.

Een 70-jarige vrouw uit Hattem raakte op donderdag (23-09) rond 18.00 uur bekneld onder een baal hooi van 150 à 200 kilo. De vrouw wilde hooi voor haar paarden pakken en toen is vermoedelijk de hooibaal gaan schuiven en bovenop haar gevallen. Brandweer en ambulance gingen ter plaatse. De vrouw werd uit haar benarde positie bevrijd en met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Ermelo - aangehouden na tanken zonder betalen

De politie heeft na onderzoek een 46 jarige man uit Harderwijk aangehouden die begin september bij een benzinestation aan de Hamburgerweg in Ermelo had getankt zonder te betalen. De politie maakt ene proces-verbaal op.


Hulshorst - drankrijdster betrapt bij verkeersongeval.
Een 45-jarige automobiliste uit Hoofddorp raakte op donderdag (23-09) rond 12.30 uur de macht over het stuur kwijt op de Vuurkuilweg en belandde met haar auto in de sloot. Onderzoek wees uit dat een combinatie van medicijnen en alcohol er voor hadden gezorgd dat de vrouw steeds langzamer ging rijden en uiteindelijk de sloot inreed. De vrouw werd ter observatie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Haar rijbewijs werd ingenomen en er werd een bloedproef gedaan, waarvan de uitslag over enkele dagen bekend is.


Harderwijk - drankrijder betrapt.

Op vrijdag (24-09), werd rond 01.15 uur een 32-jarige automobilist uit Harderwijk door de politie gecontroleerd op de S7 en bleek onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 1,0. Er wordt een proces-verbaal worden opgemaakt.


Ermelo - kop-staartbotsing.

Op donderdag (23-09) vond er rond 17.20 uur een kop-staartbotsing plaats op de Harderwijkerweg. Een 27-jarige automobilist uit Polen had te laat in de gaten dat er voor hem een file was ontstaan, remde en gleed vervolgens door op het natte wegdek. Hij botste op de auto van 49-jarige inwoonster uit Dronten. Deze mevrouw kon niet voorkomen dat zij ook op haar voorligger botste, waarin een 32-jarige inwoonster uit Ermelo zat.
Twee auto's moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Putten - drankrijder betrapt.

Een 39-jarige automobilist uit Putten bleek op donderdag (23-09), rond 19.20 uur, bij een politiecontrole op de Van Geenstraat onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van
0,9. De man kreeg een boete uitgereikt en een rijverbod van 3 uur opgelegd.


Putten - bestuurders negeren verkeersbord.

Naar aanleiding van klachten van bewoners heeft de politie op donderdag (23-09) tussen 17.00-18.00 uur gecontroleerd op de Molenstraat, in verband met het negeren van de gesloten verklaring. Er werden 4 bestuurders bekeurd.


't Harde - 25 bestuurders te snel.

De politie heeft samen met de marechaussee op donderdag (23-09) bij een controle op de Eperweg in 't Harde 25 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km per uur. Er is hier 60 km per uur toegestaan.


EINDE BERICHTEN



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


24 september 2004


Districtschef Mw. Timmerman verlaat NW Veluwe


De politiechef van de NW Veluwe, Mw. Tineke Timmerman, verlaat per 1 oktober het politiedistrict Noordwest Veluwe. Per die datum wordt zij belast met de werkzaamheden op het Bureau Interregionale Samenwerking van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland.
Zij zal die werkzaamheden vanuit het regionale politiebureau aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn verrichten.
Als nieuwe districtschef voor de NW Veluwe is benoemd de heer B.W.F. Bultman.
De heer Bultman is 43 jaar oud, woont in Harderwijk en is thans werkzaam als hoofd van het Regionale Bedrijfsbureau van de politieregio Noord-en Oost-Gelderland.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --