Randstad Holding NV

Persbericht

Datum
24 september 2004

Randstad opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index

Randstad Holding nv is opgenomen in zowel de Dow Jones Sustainability World Index als de Dow Jones Stoxx Sustainability Index. De nieuwe samenstelling van deze indexen is effectief geworden per 20 september jongstleden. Dit is de eerste maal dat Randstad is opgenomen in deze indexen. Dow Jones legt jaarlijks de prestaties van ondernemingen langs de meetlat om te toetsen of ze voldoen aan economische, milieu- en sociale criteria. In totaal worden meer dan 50 algemene en industriespecifieke aspecten getoetst.

De Randstad Groep behoorde tot de besten gemeten op de zogenaamde `sociale dimensie' en had ook een hoger dan gemiddelde score in de `economische dimensie'. De recentelijk in juni gelanceerde samenwerking met VSO is een van de voorbeelden die aantonen dat Randstad gecommitteerd is aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Randstad is hier echter al mee begonnen in de jaren `60 toen de onderneming werd opgericht. In veel van onze markten steunen we bijvoorbeeld lokale initiatieven gericht op toetreding van werklozen op de arbeidsmarkt.

De Dow Jones-indexen behoren tot de meest prominente indexen die inspelen op de toegenomen belangstelling voor duurzaam beleggen. De Dow Jones Sustainability World Index bevat ruim 300 ondernemingen uit 24 landen. De pan-Europese standaard voor duurzaamheid, de Dow Jones Stoxx Sustainability Index, bevat 167 ondernemingen uit 13 landen. Beide indexen weerspiegelen de sectordistributie van de gangbare algemene aandelenindexen. In totaal wordt bijna 3 miljard belegd door de 46 instituten die een licentie hebben op de Dow Jones Sustainability Indexes.

Randstad Holding nv is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van flexibel werk en human resources diensten, met groepsmaatschappijen in Europa en Noord-Amerika. De Randstad Groep is één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is marktleider in Nederland, België, Duitsland en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Randstad legt zich erop toe de vraag van individuele personen naar uitdagend en goed beloond werk op het juiste moment te koppelen aan de vraag van organisaties naar medewerkers van het juiste niveau en de juiste geschiktheid. De groep is actief onder de merknamen Randstad, Yacht , Capac Inhouse Services, Tempo- Team, Otter-Westelaken en Profcore. Het aandeel Randstad Holding nv (Reuters: RAND.AS, Bloomberg: RSTD NA) is genoteerd op de Euronext Amsterdam, waar ook opties op de aandelen Randstad Holding worden verhandeld. Voor meer informatie over Randstad Holding: http://www.randstad.com.

HR Amsterdam nr 33216172

Voor meer informatie Sandra van Campen/Frans Cornelis

Telefoon

+ 31 20 5695623


---- --