Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 september 2004


Fietser raakt gewond

Donderdagavond (23/9) rond 19.45 uur raakte een 48 jarige Apeldoorner gewond. De man fietste op zijn racefiets over het fietspad aan het Kanaal Zuid. Ter hoogte van de kruising met de Wilmersdorf viel het voorwiel van de fiets eruit, waardoor de man ten val kwam. De Apeldoorner werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Woninginbraak


In de nacht donderdag op vrijdag (24/9) werd ingebroken in een woning aan de Lage Brink. Men wist binnen te komen via een openstaand raam. Weggenomen werd onder andere een horloge en geld.


Aanhouding na vernieling


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (24/9) een 44 jarige Apeldoorner aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man bij de parkeergarage aan de Roggestraat een ruit had vernield en waarschuwden de politie. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden terzake vernieling. De Apeldoorner werd voor verder onderzoek ingesloten.


102 bestuurders te snel

Bij een controle op de Europaweg werden 96 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van de 3418 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km. Er is hier 50 km toegestaan.
Bij een snelheidscontrole met de laser op het Kanaal Noord reden 6 bestuurders te hard. Hier mag men 50 km rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km.


Fietsers fietsen in voetgangersgebied


Op de Hoofdstraat werden donderdag vier fietsers bekeurd voor fietsen in het voetgangersgebied.


Geen alcohol

Bij alcoholcontrole op diverse wegen in Apeldoorn, werden van 17 bestuurders blaastesten afgenomen. Niemand had gedronken.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --