VITEAU WATERCOOLERS

Viteau Watercoolers sponsor ploeg Sijtje van der Lende

PERSBERICHT

24-9-2004

Viteau Watercoolers sponsor ploeg Sijtje van der Lende

Op vrijdag 24 september is 'Team Viteau Watercoolers', de nieuwe schaatsploeg van Sijtje van der Lende, gepresenteerd bij 'de Vechtsebanen' in Utrecht. Eerder deze week werden de rijders van de ploeg bekend gemaakt. De naam van de sponsor was echter nog steeds niet bekend. De nieuwe sponsor, Viteau Watercoolers, is de grootste onafhankelijke speler op de Nederlandse watercoolermarkt.

De ploeg bestaat uit vier rijders, namelijk Rutger Elsinga, Remmelt Eldering, Carien Kleibeuker en Arnaud Venema. Zij trainen al enige tijd onder leiding van Sijtje van der Lende. Het is niet uitgesloten dat nog meerdere rijders zich zullen aansluiten bij de ploeg.

Viteau Watercoolers is opgericht in 1997 en heeft in een korte tijd een enorme groei doorgemaakt. Op dit moment werkt Viteau Watercoolers met een team van 50 medewerkers en heeft vestigingen door heel Nederland. De watercoolermarkt is de snelst groeiende service-industrie van Europa. Viteau Watercoolers realiseert jaarlijk een groei van 25 tot 30%.

Viteau Watercoolers onderkent de kracht van sponsoring en is om die reden een vijfjarig partnership met Unicef aangegaan. Daarnaast sponsort Viteau Watercoolers regelmatig evenementen, zoals recentelijk Idols en de World Darts Trophy. Dit jaar is sportsponsoring aan de activiteiten toegevoegd. Voor Viteau Watercoolers is het belangrijk dat de sport past bij de producten van Viteau en dat de sporters passen bij de organisatie.

Om hard te kunnen schaatsen zijn er een aantal voorwaarden, namelijk het talent, de juiste materialen en je moet je goed voelen, lekker in je vel zitten. Voor de rijders van Team Viteau is gebleken dat de aanpak van de traditionele commerciële ploegen niet goed werkt. Overtraining en overbelasting waren de gevolgen van de vele trainingskampen en het vele reizen.

'Op dit moment richt de ploeg zich op de NK afstanden en het NK allround' aldus Sijtje van der Lende. 'De trainingen verlopen erg goed. Er zijn al snelle tijden gereden op het zomerijs. Wij zijn als ploeg erg gelukkig dat wij een goede sponsor hebben kunnen vinden, die ook gelooft in het concept van deze ploeg, namelijk dat de rijders vanuit een stabiele basis trainen en daardoor topprestaties kunnen leveren'.

Meer informatie over Team Viteau Watercoolers is terug te vinden op: www.teamviteauwatercoolers.nl.

Noot voor de redactie,