Provincie Overijssel

Sportevenment PROVsports groot succes

Afgelopen donderdag heeft in sportcentrum De Scheg in Deventer het sportevenement PROVsports plaatsgevonden. Zestien scholen streden in verschillende sporten om de eerste prijs en de Fair Play Award. Het evenement is georganiseerd door de Jongerenraad Overijssel. Respect en sportiviteit stonden centraal.

Jongerenraadvoorzitter van de Jongerenraad, Dorien Roerink en gedeputeerde Gert Ranter openden PROVsports samen met topzwemster Marleen Veldhuis. Maar liefst zestien scholen uit Overijssel waren aanwezig in Deventer om te voetballen of en van de andere sporten te beoefenen. Ook waren er diverse clinics georganiseerd zoals bijvoorbeeld schermen, klimmen, golfen en kickboksen.

Fair Play

De Fair Play Award ging uiteindelijk naar Het Assink Lyceum, locatie VMBO uit Haaksbergen. Als verrassing werden daarnaast aan alle scholen wedstrijdhesjes uitgereikt die gebruikt kunnen worden voor de sportlessen op school.

Gedeputeerde Kristen (links) bij de ondertekening van de intentieverklaring Gedeputeerde Kristen ondertekende met zes gemeenten een intentieverklaring om gezamenlijk vorm te geven aan de Overijsselse 'Fair Play'-campagne. Kristen besprak daarnaast het belang van sporten en bewegen onder het motto: 'Laten we het wel leuk houden'.

PROVsports werd georganiseerd door de Jongerenraad Overijssel en was mede mogelijk gemaakt door Sport Service Centrum Deventer en subsidies van de provincie Overijssel en het ministerie van VWS in het kader van het Europees Jaar van Opvoeding door Sport 2004.

Kijk ook op de site van de Jongerenraad Overijssel

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel