Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 24 september 2004

Inside Technology verwerft distributie rechten van Playbox voor geautomatiseerde playout systemen

Op de IBC heeft Inside Technology BV een overeenkomst afgesloten met het software bedrijf Playbox voor de vertegenwoordiging en distributie van hun producten.

Playbox ontwikkelt software voor automatiseren van audio en video uitzendsystemen. De systemen die hiermee zijn uitgerust onderscheiden zich door een professionele en betaalbare playout oplossing welke gebaseerd is op DV of MPEG-2. Niet meer uitspelen van tape, maar rechtstreeks van de harde schijf in DV of MPEG-2 formaat en volledig geautomatiseerd! De video clips kunnen vanuit een Non Lineair Editing systeem in MPEG-2 formaat naar het Playbox systeem worden gekopieerd of binnengehaald worden van een tapedeck en direct naar MPEG of DV worden gecomprimeerd.

De playout automatisering is zeer uitgebreid met een gebruikersvriendelijke interface waarin playout van clips tot op de seconde nauwkeurig kunnen worden getimed. De "playlist" is volledig aan te passen en te wijzigen tijdens de playout. Men kan clips toevoegen, de volgorde wijzigen, de videoclips trimmen, starttijden aanpassen etc. Een optionele content manager zorgt voor het beheer van alle opgeslagen clips met uitgebreide zoekmogelijkheden.

Er zijn verschillende modules beschikbaar voor o.a. off tape batch capturing, scheduled capturing van de satelliet, content en metadata management, on-air toevoegen van titels, ondertitels, beelden en inserts in vele variaties. In combinatie met een off-line playlist editor is het mogelijk om reeds playlisten te maken op een andere computer. De gehele playout wordt gelogd in een tekst file, die eventueel in een ander pakket kan worden geïmporteerd voor bewijs van uitzending of bijvoorbeeld voor het factureren van commercials.

De moderne benadering van Playbox maken de producten toepasbaar voor TV stations, leveranciers van kabel TV, Info kanalen in hotels of grote ondernemingen, luchthavens, kerken, vakantie parken, thema parken etc. Door de zeer grote mate van directe interactieve controle is dit ideaal voor het plaatsen van titels over video van muziek shows, sport activiteiten, en andere "live events" en interactieve presentaties.

Er zijn een aantal modules te weten:


. AirBox voor het uitspelen van programma's. Hiervan heeft men dit in Europa alleen reeds aan 180 radio en TV stations geleverd en wereldwijd zijn er meer dan 1760 installaties.
. TitleBox voor het interactief toevoegen van titels en andere data .
. SubtitleBox voor het maken, toevoegen, importeren van subtitels vanuit allerlei pakketten.
. CaptureBox voor het capturen van video en dit te converteren naar DV of MPEG 2 vanaf een NLE of tape deck.

SafeBox voor het automatisch repliceren van de content

DataBox voor geavanceerd beheer van content in een SQL database

Evaluatie software van de verschillende modules is on-line beschikbaar. Kijk op http://www.playbox.tv

Voor meer informatie over dit persbericht of over de producten van Playbox kunt u contact opnemen met:

Inside Technology BV

Fortranweg7
3821 BK Amersfoort
tel: 033-4558524
fax : 033-4558310
Internet: http://www.inside.nl/
http://www.playbox.tv/
E-mail: info@inside.nl


---- --