ABVAKABO FNV

Verhuizing acties Amsterdam maandag 27 september

Zoetermeer, 24 september 2003

Verhuizing acties Amsterdam maandag 27 september

De FNV en CNV bonden hebben besloten om de protestmanifestatie tegen de plannen van het kabinet op maandag 27 september in Amsterdam te verplaatsen van het Beursplein naar de Dam. De verwachte opkomst is met ongeveer 8000 demonstranten te groot voor het Beursplein.

De manifestatie op de Dam begint om 10.30 uur met muziek en cabaret en eindigt om 14.00 uur. Tussen 12.00 uur 13.30 uur zullen Henk van der Kolk, voorzitter FNV Bondgenoten, Edith Snoey, waarnemend voorzitter ABVAKABO FNV, Doekle Terpstra, voorzitter CNV en Lodewijk de Waal, voorzitter FNV de menigte toespreken.

Er worden demonstranten verwacht uit alle sectoren. In tal van bedrijven zal de schaft worden verlengd om het sprekersgedeelte van de manifestatie tussen 12.00 uur en 13.30 uur bij te kunnen wonen. Er zal worden meegedaan aan de manifestatie door grote groepen werknemers van de politie, ambulancevervoer, brandweer en militair personeel. Daarnaast worden werknemers verwacht uit winkelbedrijven, kantoren, zorgcentra en ziekenhuizen.

In ondermeer de voedingsindustrie in Zaandam, de metaalindustrie rond Amsterdam en de bouwplaatsen in en rond Amsterdam vinden die dag werkonderbrekingen plaats. Maandag wordt de hele dag gestaakt bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam, de gemeentelijke diensten, de stadsdelen en het muziektheater.

Bij de havenoverslagbedrijven in de Amsterdamse haven, het streekvervoer in Noord-Holland en het stadsvervoer van Amsterdam (bus, tram, metro, veren over het IJ) zal 24 uur gestaakt worden. Een tunnelbuis van de IJtunnel wordt die dag opengesteld voor voetgangers en fietsers.

De treinen van de NS rijden maandag wel.