Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

24 september 2004

Oud-Europarlementariër Marieke Sanders - ten Holte toegetreden tot bestuur Euforic

Marieke Sanders - ten Holte (63) is toegetreden tot het bestuur van Euforic (Europe's Forum on International Cooperation - www.euforic.org). Euforic is een internationaal opererend internetplatform voor informatie, communicatie en debat over het Europees ontwikkelingssamenwerkingsbeleid. Uiteenlopende gezichtspunten komen bij elkaar op één website met als doel meer zicht te krijgen op het Europees ontwikkelingsbeleid en samenwerking te stimuleren. Euforic gelooft dat uitwisseling van kennis in grote mate bijdraagt aan meer effectieve en duurzame internationale samenwerking.

Marieke Sanders, thans Honorair Consul voor Botswana in Nederland was tot juli van dit jaar lid van het Europees Parlement voor de VVD. Als vice-voorzitter van de Commissie Ontwikkelingssamenwerking en lid van de ACP-EU Joint Parliamentary Assembly beschikt zij over een brede kennis van het Europees ontwikkelingsbeleid. Daarnaast heeft zij een brede ervaring in managementfuncties op het terrein van onderwijs, kunst en media. Als lid van de VVD begon zij haar politieke carrière als Statenlid in de provincie Noord-Holland.

Deze kennis en ervaring wil zij nu graag inzetten ter ondersteuning van de doelstellingen van Euforic om te komen tot een betere informatievoorziening in de relatie tussen de Europese Unie en ontwikkelingslanden. Marieke Sanders motiveert haar lidmaatschap van het bestuur van Euforic als volgt:

Sanders: "Je moet de problemen oplossen daar waar ze zijn. Maar daar moet je elkaar wel bij steunen. Ik vind het daarom belangrijk om mensen bij elkaar te brengen om gezamenlijk de armoede in de wereld te bestrijden. En dat kan nu efficiënter via de nieuwe media. Tijdens de parlementaire bijeenkomsten van de ACP en EU landen heb ik zelf ervaren dat het Noorden en Zuiden veel van elkaar kunnen leren en Euforic biedt daarbij de helpende hand".

Marieke Sanders is tot het bestuur toegetreden op voordracht van ICCO (Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking - www.icco.nl) ICCO speelt als een van de zogeheten medefinancieringsorganisaties een belangrijke rol in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking en ondersteunt het werk van Euforic.


---



Ingezonden persbericht