Politie Zaanstreek-waterland


KROMMENIE

Politie lost groot aantal zaken op

Met de aanhouding van zes verdachten denkt de politie Zaanstreek-Waterland een grote hoeveelheid brandstichtingen, vernielingen, inbraken en baldadigheden te hebben opgelost. De vernielingen en vele brandstichtingen zorgden voor veel onrust in Krommenie. Eind juli kreeg de politie drie jongens in beeld die mogelijk bij diverse brandstichtingen waren betrokken. In augustus en begin september is er in de nachtelijke uren veel door agenten in burger gepost. Deze week zijn acht rechercheurs en leden van wijkteam Krommenie intensief bezig met verhoren en het opmaken van de processen verbaal. Tot nu toe heeft de politie vijftien brandstichtingen in papiercontainers, vuilnisbakken, fietstassen en twee autobranden in Krommenie opgelost. Drie inbraken in scholen en een sportcomplex, winkeldiefstallen en diefstal van een DVD op de braderie allen in Krommenie. Er werd ook een autobrand opgebiecht in Wormerveer. Er zijn tot nu toe zes verdachten, vijf Krommenieërs en een Zaandammer in leeftijden van 15 tot en met 19 jaar, aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Van diverse vernielingen die verdachten bekenden is geen aangifte terug te vinden. Vernielde autospiegels tijdens luilak eind mei en tijdens het Europese Kampioenschap voetbal in juni zijn nog niet aangegeven bij de politie. Gedupeerden van toen worden verzocht alsnog aangifte te doen.

16:22 23-SEP-04
LANDSMEER, VAN BEEKSTRAAT

Dronken man aangehouden

Een 45-jarige Amsterdammer is door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man liep over de rijbaan te zwalken en bracht het verkeer in gevaar. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en liep hij een bloedneus op. Hij is na verhoor heengezonden.

17:19 23-SEP-04
ZAANDAM, DAM

Bromfietscontrole verstoord

De politie heeft een 43-jarige Krommenieër en zijn 39-jarige huisgenote aangehouden omdat zij een bromfietscontrole verstoorden. De man schreeuwde luid beledigingen naar de controlerende agenten. Na zijn aanhouding werd de vrouw beledigend en mocht ook mee naar het bureau. Beiden waren vermoedelijk onder invloed van alcohol. De man is ter ontnuchtering ingesloten en de vrouw is na verhoor heengezonden.

21:25 23-SEP-04
OOSTZAAN EN ZAANDAM

Politie houdt grote bromfietscontrole

Bij een geplande bromfietscontrole heeft de politie in de middag 23 en tijdens de avonduren 17 agenten ingezet. Leden van wijkteams, verkeersondersteuning en het verkeershandhavingsteam hebben personeel en materiaal ingezet. De bromfietsers werden van de weg gehaald door diverse motoragenten. 15 bromfietsen gaven teveel vermogen bij de rollenbanktest. Hiervan werden er drie in beslag genomen en van drie anderen werd alleen de uitlaat in beslag genomen.. Zes maal werd de geluidsnorm overschreden. Zes bestuurders reden zonder certificaat of rijbewijs en verder werden er nog bekeuringen geschreven voor rijden zonder helm, slechte remmen of verlichting, geen gele plaat of bel, lekke uitlaat en geen verzekeringsbewijs. Een 45-jarige bromfietser uit Wormerveer bleek na een blaasproef bijna drie maal zoveel alcohol op te hebben als is toegestaan.

17:51 23-SEP-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Bromfietser gewond

Een 74-jarige Purmerender is met een verwonding aan zijn schouder naar het ziekenhuis gebracht. De politie vond de man in het gras naast het fietspad. Uit sporenonderzoek heeft de politie opgemaakt dat de man met zijn bromfiets van het fietspad af is geraakt en in de berm ten val is gekomen. De dochter van de bromfietser kon later melden dat hij nog op de intensive care ligt en aan zijn schouder geopereerd moet worden.

00:50 24-SEP-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
De politie heeft een 19- jarige Zaandammer bekeurd voor het opgeven van een valse naam en rijden zonder rijbewijs. De jongeman gaf een valse naam op omdat hij zonder rijbewijs in de auto van zijn vader aan het rijden was. De agenten hebben de verdachte bij zijn vader afgeleverd.


---- --