Dienstenbond CNV

Ahold doet Deli XL in de verkoop
24-09-2004

CNV Dienstenbond is door Deli XL geïnformeerd over het feit dat Ahold te kennen heeft gegeven dat Deli XL niet meer tot de core-business van de activiteiten behoort. De CNV Dienstenbond heeft met verbazing en zorg kennis genomen van deze keuze. Tot voorkort werd juist steeds gezegd dat foodservice wel tot kernactiviteiten behoort. Dat standpunt is nu blijkbaar losgelaten met als gevolg dat er gezocht wordt naar een koper voor Deli XL.

Gevolgen
Welke gevolgen een en ander heeft voor u als werknemer van Deli XL kunnen we nog niet zeggen. Natuurlijk blijft de CAO gewoon gelden, maar op termijn zullen er gevolgen zijn voor specifieke Ahold-regelingen zoals pensioen en VUT (prepensioen). Het ligt voor de hand om beducht te zijn voor het verlies van arbeidsplaatsen op het moment dat er een koper voor Deli XL gevonden wordt, omdat er in dat geval sprake zou kunnen zijn van dubbele overhead.

Overleg
Wij hebben Deli XL gevraagd om ons zo snel mogelijk verder te informeren. Het enige wat wij u op dit moment kunnen zeggen is dat Deli XL het voornemen heeft om op een zorgvuldige manier met dit proces om te gaan, maar dat alle opties worden opengehouden. Zodra wij meer weten, hoort u weer van ons.

Meer weten?
Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact met mij opnemen. Dat kan via telefoonnummer (055)5772640 of via de mail: a.bulsink@cnvdibo.nl